• 48

Kome Partizan duguje novac: Igračima i trenerima, FSS-u, bankama, državi 5 miliona evra za porez...

Dugačak je spisak subjekata koji čekaju milionske uplate crno-belih, država je u velikom gubitku kada je reč o dugovanjima "večitih"

  • 48

Fudbalski klub Partizan je, poput svog najbližeg fudbalskog komšije iz Ljutice Bogdana, dužan "Bogu i narodu", pokazao je poslednji izveštaj poslovanja kluba iz Humske, koji je stavljen na uvid javnosti na sajtu Agencije za privredne registre (APR).

Ono što najviše "bode oči" prosečnog navijača i građanina Srbije, je frapantna činjenica da dva naša najveća kluba zajedno za porez državi duguju skoro 12 miliona evra?!

Zvezda je državi dužna 6.7 miliona na ime poreza, a njen večiti rival i na ovom polju "kaska", ali ne previše, sa 5 miliona evra duga.

Očito je da postoji velika i nerazumljiva tolerancija države na finansijske nedaće naših najvećih klubova, pa se ovaj dug ne umanjuje godinama, ali za Zvezdu i Partizan to je najmanji problem koji imaju trenutno.

Spisak pravih i fizičkih lica kojima duguje klub iz Humske, kao i u slučaju Zvezde, je podugačak, pa krenimo redom...

Partizan superligaškim klubovima duguje pola miliona evra, više od pet miliona evra sadašnjim i bivšim igračima i trenerima!

Partizan je klubovima iz Srbije dužan čak 570.000 evra, dok dug prema ostalim pravnim licima u zemlji iznosi milion evra, piše u zvaničnom izveštaju na sajtu APR-a.

Dalje, dug prema agencijama za posredovanjem transfera u Srbiji iznosi 474.408 evra, dug prema klubovima u inostranstvu je 1.637.900 evra, dug prema menadžerskim agencijama za transfere u inostranstvu 1227.225 evra.

FK Partizan, Savo Milošević, Milorad Vučelić, Miloš Vazura

Foto: MN Press

Država je, reskomo, na velikom gubitku zbog katastrofalnih brojki iz poslovanja FK Partizan. Dug prema državi za porez je 5.077.659 evra. U izveštaju APR-a se navodi da je klub sa državom sklopio sporazum o reprogramu 29. marta 2019. godine i dobio mogućnost plaćanja poreskog duga na 60 mesečnih rata sa grejs periodom.

Naredna stavka su dugovi prema bivšim igračima i trenerima. I tu je brojka frapantna. Dug prema igračima (sadašnjim i bivšim) na osnovu plata i premija, uključujući aktuelan kadar, kao i nasleđena dugovanja iz prošlosti - 5.803.625 evra!

Dug prema trenerima za plate i nagrade (aktuelan kadar i dugovanja iz prošlosti) - 1.045.540 evra.

Klub iz Humske pod kreditom do 2024. godine, dug prema FSS 692.000 evra

Dva kredita prema bankama u Srbiji: Jedan od 574.550 evra, i jedan prema Poštanskoj štedionici u vrednosti od 263.744. Rok za isplatu ovih kredita je 2024. godine. Što se tiče kratkoročih kredita, postoji kredit u inostranstvu u iznosu od 300.000 evra.

Partizan je takođe dužan na ime pozajmica Mogrenu iz Budve, 175.767 evra, Fudbalskom savezu Srbije čak 692.000 evra, te firmama SMB Gradnja Subotica (100.000 evra), SAT Trakt Bačka Topola 100.000 evra, Sind Šabac 100.000 evra i firmi Kemoimpex 24.689 evra

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Genije

    Znaci mogao bih i ja da napravim reprogram za racun struje sa grates periodom???

  • jovo

    A kome tudjmanovci ne duguju?

  • Srce od kamena

    Gle, Partizan duzan Madjarima (SAT Trakt). Koriste njihove internet usluge hahaha, a MTS sponzor

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima