"Mini Murinjo" još jednom zadivio svet: Sa 28 godina uzeo prvi klub, sa 33 je u polufinalu LŠ

Bilo je samo pitanje vremena...

  • 1
julijan nagelsman Foto: Tanjug/Ap

Neverovatan uspeh u svojoj mladoj trenerskoj karijeri napravio je Julijan Nagelsman, odveo je Lajpcig u polufinale Lige šampiona, a tek su mu 33 godine! Jedinstvena je pojava Nagelsman u fudbalskom svetu, genije kakav se retko rađa, zbog čega je svojevremeno dobio nadimak "Mini-Murinjo."

Sa 28 godina dobio je prvi ugovor u bundesligašu Hofenhajmu, time se upisao u istorijske almanahe nemačkog fudbala i od tada je samo nizao uspehe i razvijao se kao trener.

Red Bul mu je došao kao nadogradnja i logičan korak napred u karijeri, a nije mnogo čekao da odvede ekipu na dve utakmice od osvajanja najvrednijeg pehara. Logično, posle meča sa Atletikom, Naelsman je bio presrećan.

- Toliko smo srećni i toliko sam ponosan na momke - rekao je Julijan psole meča u kojem je nadmudrio svog daleko iskusnijeg kolegu Dijega Simeonea.

- Branili smo se sa mnogo želje i strasti, i bili smo bolji tim protiv odlične i iskusne ekipe. Bili smo briljantni - sijao je od sreće Nagelsman.

Nema mnogo vremena za odmor, jer "Bikove" uskoro čeka izazov kakav dosad nisu imali, sudar sa "vanzemaljcima" Nejmarom i Embapeom u polufinalu Lige šampiona.

Zanimljivo je da je Nagelsman mlađi od nekolicine najvećih fudbalskih zvezda poput Ronalda, Mesija, Suareza, Vardija, Pikeea...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crazy North

    14. avgust 2020 | 12:36

    Čovek nema veze sa Murinjom. Igra brz, moderan, napadački fudbal...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA