Sve što treba da znate o meču Zvezda - Spartak: Gde je prenos, ko sudi, očekivani sastavi, tradicija

Derbi kola igra se na Marakani...

  • 16
___

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde i Spartaka igraju derbi meč 4. kola Superlige Srbije i biće to ujedno sudar najbolje odbrane i najboljeg napada, statistički gledano posle prva tri kola!

Telegraf vam donosi najzanimljvije informacije i činjenice koje treba da znate pred meč na Marakani.

Kad se igra i ko prenosi meč?

 

Utakmica je na programu od 19 časova i prenosiće je dve televizije - TV Arena Sport i TV B 92!

U kakvom raspoloženju ekipe čekaju meč?

 

Oba tima posle prva tri kola imaju po devet bodova. Zvezda je prethodno slavila protiv Mačve u Šapcu rezultatom 3:0, dok je Spartak savladao Metalac sa 4:1 na svom terenu.

Inače, već smo pomenuli da je ovo duel najbolje odbrane i najboljeg napada. Zvezda nije primila nijedan gol, a dala je devet, dok je Spartak u prva tri meča pogodio čak 10 puta.

Zdravstveni bilten

 

Crvena zvezda će napokon biti kompletna, što je najavio i trener Dejan Stanković.

- Što se zdravstvenog biltena tiče, manje-više su svi tu. Imali smo problem sa Tomaneom koji je dobio udarac, ali je jutros trenirao, tako da će i on biti na raspolaganju. Što se Kange tiče, on neće početi, ali je pozvan za meč. Ne želim da reskiram sa takvim pojačanjem, već hoću da sačekam pravi momenat. Vraća se i Milunović na koga ozbiljno računam. Ponovo, slatke muke - jasan je bio Stanković na konferenciji za medije.

Takođe, i iz Spartaka su poručilid a su svi zdravi i spremni da igraju.

Međusobni dueli

 

___

Foto: MN Press

Zvezda i Spartak su do sada odigrali 83 utkmice u svim takmičenjima. Crveno-beli su zabeležili 63 pobede, imamo i 15 remija i samo pet trijumfa Golubova -  uz gol razliku 196:59 u korist crveno-belih.

Od početka novog milenijuma, videlo smo 24 utakmice ovih rivala i skor je 20:2:2 u korist Zvezde, uz gol razliku 58:24 u korist Zvezde koja je poslednji susret sa Spartakom dobila rezultatatom 3:1.

Najveća opasnost:

 

Što se tiče Zvezde, za Spartka će svakako najveća opasnost pretiti preko bokova gde su se Katai i Spiridonović i te kako pokazali kao odličan tandem u ova prva tri kola. Takođe, Subitičani moraju da paze na Nikolića i Vulića zbog udaraca iz daljine, a pogotovo na Kangu ukoliko se ovaj nađe na terenu.

Zvezdi prete igrači poput Tekijaškog, Dunđerskog, Šimure, Miloševića i Denkovića koji već dugo drže “konce” igre Subotičana. Udarna igla ekipe je Nemanja Nikolić, po mnogima jedan od najbolji domaćih napadača, kao i Lazar Tufegdžić koji je nedavno postigao het-trik i koji je ponikao u Zvezdi.

Neće biti publike na stadionu

 

FK Crvena zvezda, Marakana

Foto: MN Press

I dalje važi epidemiološko pravilo o zabrani publike na utakmicama Superlige, pa je tako i ovoga puta neće biti ni na Marakani.

Zvezda favorit na kladionici

 

>>> U prva tri kola Superlige najefikasniji tim je Spartak sa 10 golova, a upravo Subotičani večeras (19.00) gostuju Zvezdi na Marakani. Opklada GG3+ nosi kvotu 2,15, a kombinazzija 1&3+ 1,52. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Spartak.

Ko sudi?

 

Glavni sudija biće Novak Simović! Njegovi pomoćnici su Nikola Đorović i Miloš Simović - inače rođeni brat glavnog sudije.

Četvrti sudija je Novica Anđelovski, dok je delegat meča Rodoljub Rončević

Reč trenera

 

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde:

- Spartak je ekipa koja se nadigrava i ne prave razliku između toga da li igraju kod kuće ili na strani. Ne znam da li će promeniti nešto, rotirati, ipak smo svi imali tri meča u kratkom periodu. Oni nemaju strah, imaju kvlaitetne fudbalere, nekoliko igrača koji su ponikli u našoj Omladinskoj školi koji će imati dodatnu motivaciju da se pokažu i dokažu da su trebali da budu prepoznati i zadržani.

- Tu je i Nikolić, sjajan napadač koji ukoliko ima dan, može da napravi probleme. Suštinski, volim da znam protiv koga igram, ali 70 posto gledam nas, a 30 posto gledam rivala. Ako ne znaš kako da stojiš na terenu, onda ti ne vredi ništa.

dejan stanković

Foto: MN Press

Vladimir Buač, pomoćni trener Spartaka:

- Izuzetno nam prija poziciji na kojoj se nalazimo pred ovu utakmicu, zaslužili smo to igrom i odnosom na terenu. Respektujemo Crvenu zvezdu, poslednjih par godina to svojom igrom i zaslužuju. Mislim da ove godine igraju još bolje, imaju sjajne individualce. Međutim, kroz rad u prethodnoj nedelji i razgovor sa igračima vidimo da su jako prisutni na treninzima i da su fokusirani na duel protiv njih.

- Ne želimo da idemo u Beograd kao turisti i mislim da to neće biiti tako. Idemo da pokažemo svoj kvalitet koji smo prikazali u poslednje tri utakmice. Neki naš poslednji cilj je da ne izgubimo na Marakani a ako nam se ukaže prilika i da osvojimo sva tri boda. Što se tiče igračkog kadra, svi su zdravi, spremni za utakmicu i jedva čekaju da istrče na teren.

Očekivani sastavi:

 

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov. Degenek, Rodić, Petrović, Nikolić, Ivanić, Katai, Spiridonović, Ben.

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Ivančević, Milošević, Šimura, Marčić, Srećković, Tufegdžić, Denković, Nikolić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    14. avgust 2020 | 16:14

    -6 😀😁😀😁😀😁

  • Kursumlija

    14. avgust 2020 | 10:00

    Idemo jos jedna u nizu bez primljenog gola!!!ljidi iz 1-1ko kuca!!!Slobodno ako me i 1-1&3+💪🏾💪🏾💪🏾Zeljko Pantic na APARATIMA a do njega i PROFA😂😂😂😂😂🔴🔴🔴🔴⚪⚪⚪⚪💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾

  • Nenad

    14. avgust 2020 | 11:23

    Kao i dosada za zvezdanine protivnike najopasniji ce biti delioci (ne)pravde!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA