≫ 

Upozorenje Sava Miloševića igračima Partizana: Neki su se osetili nedodirljivim, toga više neće biti

Trener crno-belih jasno je stavio do znanja da će menjati sastav i da će igrati oni koji su najspremniji da odgovore zadacima

  • 14
Savo Milošević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Trener Partizana Savo Milošević održao je konferenciju za medije pred gostovanje crno-belih u Surdulici protiv Radnika u 4. kolu Superlige, koje je na programu u subotu od 19 časova (Arena sport 1).

On ističe da njegov tim mora da izađe maksimalno motivisano na teren, jer samo tako može da spreči iznenađenje i mučenje, koje je karakteristično za njegovu ekipu i ove, ali je bilo i prethodnih sezona na gostujućim terenima.

Čeka nas protivnik koji je u stanju da napravi problem bilo kome, sličnog je kvaliteta kao i prošle godine. Mi jesmo pobeđivali u Surudulici prošlih godina, ali uvek je bilo teško. Ako ne bude bilo pristupa kao na poslednjoj utakmici, imaćemo problem.

- Radnik ima više igrača koji mogu biti opasni po nas, ne volim da govorim o imenima, Makarić je u formi, ali Vitošević je lider ekipe i od njega zavisi igra tima. Imaju još nekoliko igrača koji mogu da naprave razliku, dobro je što znamo od koga nam preti opasnost. Imali smo pozitivan rezultat u Surdulici prošle godine, pa smo primali golove i napravili sebi problem. Sve će zavisiti od nas, kao i na svim utakmicama u našoj ligi, ali na gostujućim terenima protiv ekipa koje se brane u zoni imamo problem da rešimo mečeve na vreme - poručio je Savo Milošević pre meča.

Mnogi su pomislili da su nedodirljivi, toga više neće biti

Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Uroš Vitas, FK Partizan Odbrana Partizana pretrpela je najveće promene posle kiksa u Novom Pazaru; Foto: MN Press

Dotakao se i promena koje su se desile na meču protiv Javora, kada je nekoliko standardnih igrača izbacio iz prve postave, i poručio još jednom igračima da nema nedodirljivih.

- Čekajte sutrašnju utakmicu za sastav. Prošle godine se sastav Partizana znao pred svaki meč, to nam je na neki način napravilo problem. Neki su se osetili da su nedodirljivi, ove godine moramo jasno da pokažemo da nema nedodirljivih, pokazaćemo da će igrati samo oni koji su spremni da odgovore svim zadacima - upozorio je Milošević svoje igrače.

Pohvalio je Lutovca za partiju protiv Javora, ali je najavio da tek treba da ga vidi na težem iskušenju na gosujućem terenu, ali se raduje što ima više igrača u rotaciji.

- Igramo konstanto ofanzivno, ali to stvara problem pozadi. Već od prošle godine smo to probali is Lutovcem i videli da on to može da odgovori, imao je posle i problem s povredom, nismo mogli dalje da isprobavamo tu opciju na desnom beku, sada je spreman, prošao je pripreme, ali sada će imati teži zadatak na gostujućem terenu. Dobro je da imamo više igrača u rotaciji da su svi spremni da odgovore zadacima, dolazi Liga Evrope, biće nam potreban svaki igrač - rekao je Milošević.

Trudimo se da akcije više završavamo šutevima i centaršutevima

Novi Pazar, Partizan Takuma Asano; Foto: partizan.rs

On se dotakao i većeg broja šuteva na meču protiv Javora i istakao da je to novina na kojoj su insistirali tokom priprema.

- Da ne zvuči prepotentno, ali jesmo insistirali kroz pripreme na Zlatiboru, da mnogo više pokušavamo da završavamo akcije, ne samo šutem već i centaršutem, da nam to daje prednost da možemo na vreme da se namestimo pozadi. Jer nam se često dešavalo da prekombinujemo i ako lako izgubimo loptu u centralnoj zoni, imamo problem. Zato pokušavamo da što više akcije završimo šutem, jer nas onda manje boli - objasnio je strateg crno-belih.

Banjak zna kakvi su tereni u Srbiji

Maki Banjak; FK Partizan Maki Banjak; Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Maki Banjak je na prošlom meču dominirao u odbrani crno-belih, a novinari su pitali Miloševića da li to znači da Partizan u njemu i Vitasu dobija novi štoperski tandem, kao i da li je Kamerunac upućen u kvalitet terena u Srbiji na gostovanjima.

- Banjak savršeno zna terene, ni u Sloveniji nije imao sve idealno na strani. Igrom u Sloveniji adaptiran je na uslove ovde moguće da Slovenija ima malo bolje terene, ali mu je bilo lakše da adaptira na situaciju na Balkanu kroz igre tamo, nije neko ko je došao direktno iz Afrike, pa da je potreban period adaptacije. Imamo opciju da koristimo i Miletića na štoperu, čak i Šćekića koji je u Turkskoj igrao na poziciji centarhalfa. I za štopere znači isto, ako budu dobri igraće, ako ne, tražićemo nova rešenja - zaključio je Milošević.

Video: Sadik kao Ronaldo, petom matirao golmana Javora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiks

    14. avgust 2020 | 13:35

    Nadji mi jednog igraca Partizana koji ume da centrira.

  • Maxx

    14. avgust 2020 | 14:05

    Pa vi nemate pojma!!! 'Kombinacije' koje vi pravite sa celom zadnjom linijom je za PLAKANJE!!!!Banjak, Vitad, Lutovac i Rajko su kombinacija , sto bi mi u ' selu' rekli " za na more" 😂😂😂😂

  • pero

    14. avgust 2020 | 15:02

    Molim vas neka svi ostanu to Veliki Zvezdas vam zeli.To je super za nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA