≫ 

Simović imao lagan posao, Dinamo Brest poslao Zvezdu na mesto nosioca u 3. kolu!

Pod uslovom da Lion ne osvoji Ligu šampiona...

  • 0
Novak Simović, Dinamo  Brest - Astana, Liga šampiona Foto: Printscreen

Lepe vesti za navijače Crvene zvezde stigle su iz Belorusije. Tamošnji šampion Dinamo Brest rešio je pitanje prolaska u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i time učinio veliku uslugu i srpskom prvaku.

Dinamo je ubedljivo slavio protiv Astane sa čak 6:3 (4:1) i tako omogućio beogradskim crveno-belima da budu nosioci na žrebu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona posle eliminacije prvaka Kazahstana.

Da bi to bilo i zvanično potrebno je još samo da Lion ne osvoji Ligu šampiona, pa nema sumnje da će crveno-beli svim srcem navijati sutra za Bajern u drugom polufinalu koje se igra u Lisabonu.

Iako su mnogi tokom večeri objavili da je srpski arbitar Novak Simović sklonjen sa ovog meča dva časa uoči njegovog početka i da pravdu deli poljski arbitar, to se nije desilo i sudija iz Lovćenca se ipak pojavio na centru uoči početka.

Srećom po njega, samo vizuelno je bio prisutan pošto je Dinamo Brest bio izuzetno ubedljiv pa utakmica nije bila teška za suđenje jer nema spornih detalja.

Golove za prvaka Belorusije postigli su Gordejčuk u 16. i 22. minutu, Pečenin u 17, Sedko u 37. i Dijalo u 55. i 90, dok su strelci za Astanu bio Tomasov u 45, Rotariju u 53. i Bejsbekov u 87. minutu.

U preostalim mečevima večernjeg programa prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona nije bilo iznenađenja. Istina, Legija se u Varšavi poprilično namučila i jedva izbacila njaki Linfild iz Severne Irske i to tek sa igračem više golom Kantea u 84. minutu.

Karabag je demolirao makedonski Sileks sa 4:0, dok je Seltik sa ubedljivih 6:0 slavio protiv šampiona Islanda Rejkjavika pa je i on siguran putnik u drugo kolo kvalifikacija za elitno takmičenje.

Video: Fudbaler Mančester junajteda uči sina da vozi traktor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA