≫ 

Evo ko su potencijalni rivali Zvezde u 3. kolu kvalifikacija: Legija, Karabag, Sarajevo...

Žreb je na programu 31. avgusta

  • 50
Crvena Zvezda, Europa, Evropa Foto: Nikola Tomić

Crvena zvezda je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona posle eliminacije Tirane u teškom meču u Albaniji. Pošto su se crveno-belima poklopili rezultati da ispadne Astana već u 1. kolu, kao i da Lion ne osvoji Ligu šampiona, na žrebu će biti među povlašćenima.

Srpski šampion će na žrebu za treće kolo koji je na programu 31. avgusta biti u grupi povlašćenih timova zajedno sa Seltikom, Dinamom iz Zagreba, Ludogorecom i Jang Bojsom, ukoliko oni reše svoje mečeve četvrtog kola, koji su na programu u sredu.

Za sada to znači da su potencijalni protivnici crveno-belih u trećoj rundi: Karabag, Legija, Makabi Tel Aviv, Molde i Sarajevo, naravno pod uslovom da i oni ostvare pobede u svojim mečevima prvog i drugog kola.

Ukoliko neko od njih ispadne pre treće runde kvalifikacija, njihovo mesto će zauzeti slabije rangirani tim koji neće moći da ugrozi Zvezdinu poziciju nosioca jer crveno-beli imaju dobar klupski koficijent koji je presudan.

Podsetimo, trijumf u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona garantovao bi Zvezdi jesen u grupnoj fazi Lige Evrope. Naravno, ukoliko bi u plej-ofu bila zaustavljena u pohodu na Ligu šampiona.

Ovo su parovi 2. kola koje će Zvezdini navijači pomno pratiti u sredu jer će pobednici ovih duela najverovatnije biti jedan od rivala Zvezde u 3. kolu:

Celje - Molde

Karabag - Šerif

Suduva - Makabi Tel Aviv

Dinamo Brest - Sarajevo

Legija - Omonija

Video: Dejan Stanović se krstio posle gola Zvezde u Tirani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lel

    19. avgust 2020 | 08:25

    Koliko iskompleksiranih franjevaca, a izgube od Novog Pazara, koji je igrao drugu ligu I bio na sredini tabele.

  • Гг

    19. avgust 2020 | 06:31

    Дајте један респиратор зељку пантићу

  • Maestro

    19. avgust 2020 | 09:58

    Zreb je uvek bio relativna stvar,mozes da budes u slabijem sesiru pa da izbacis jaceg kao mi Spartu, Krasnodar, Salcburg, Jang Bojs a mozes da budes u jacem pa da ispadnes od slabijeg kao sto smo ispadali od Kajrata, Cernomoreca.. Jedno je koeficijent koji klub ima na osnovu poslednjih 5 godina a drugo kakav trenutno ima sastav, u kakvoj je formi… Pritom ove godine je specifican sistem kvalifikacija sa jednom utakmicom koji daje prednost slabijima a nema ni publike kija nama mnogo znaci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA