≫ 

Zvezdina albanska golgota za 3. kolo: Tomane rešio, Stanković se krstio, a Borjan spasio crveno-bele

Fortuna je bila na strani srpskog prvaka u Tirani

Crvena zvezda Tirana Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, uz mnogo sreće savladali su Tiranu golom Tomanea rezultatom 1:0, pa čekaju narednog rivala na putu ka elitnom takmičenju.

Zvezda će u trećoj rundi opet biti povlašćena u žrebu, ali sa ovakvom igrom, ruku na srce, nema šta da traži makar joj i najslabiji rival iz nepovlašćene grupe izašao na "crtu".

Crvena zvezda Tirana Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Jednostavno rečeno, Zvezda je u Tirani igrala od sjaja, koji je trajao tek petnaestak minuta, do sunovrata u prosečnost u kojem je odbrana klecala i povijala se kao suvi prut na vetru pred kontra udarima albanske ofanzive.

I opet, kao i prethodne tri godine u nizu najvažnijih utakmica kao što je bila i ova, junak je bio Milan Borjan, kome bi klub sad već komotno mogao da sagradi neki spomenik solidnih gabarita za sve što je momak iz Knina uradio i večeras.

Gol odluke, koji možete videti u nastavku, stigao je u koprodukciji Kataija i Tomanea u 61. minutu - bio je to prvi i jedini udarac u gol Tirane Beograđana večeras. I taj podatak dovoljno govori o tome kako je Zvezda igrala u prestonici Albanije.

Tomane, koji je zaigrao umesto rovitog Bena, je Zvezdi, rekosmo, doneo prednost, a Borjan je, i uz dozu sreće, sačuvao i sebi prilepio etiketu najboljeg igrača utakmice.

Opasno su Albanci, negde od dvadesetog minuta, krenuli da kidišu preko južnoameričkog tandema Kale-Muči, stavljali su odbranu Zvezde na muke, a iz Borjana izvlačili ono najbolje.

Ređale su se prilike pred golom Beograđana, i to posle najjačeg udara Zvezde u povoju meča čiji je vrhunac bio prodor i zicer prilika za Kataija. To je, otprilike, bilo sve sa napadačkog repertoara crveno-belih večeras, jer smo u ostatku meča brojali samo šanse na drugoj strani.

Muči je posle šuta u 21. minutu, kada je lopta prohujala tik uz stativu, veliku šansu imao malo pre gola Zvezde - pogodio je stativu! Prethodno je lako dobio duel "jedan na jedan" sa Pankovim, šutirao, Borjan se isprečio taman toliko da lopta ne završi u mreži, već na stativi.

Šta je tek nedugo potom promašio Kobinah u 68. minutu, i to posle kardinalnog kiksa Pankova na dvadesetak metara od gola Borjana. Nonšalantan je bio defanzivac crveno-belih pošto je osvojio loptu, munjevito mu je napadač Tirane uzeo i krenuo na Borjana i, srećom, prebacio čitav gol sa tek nekoliko metara!

Crvena zvezda Tirana Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Stanković je ubacio Petrovića umesto Kange pred finiš da pojača defanzivni otpor, istina izostali su uraganski napadi Albanaca jer su Beograđani iskusno čuvali loptu i koristili bolju tehničku obučenost u tom cilju. Ipak, u bukvalno psoeldnjim seundama, mogao je da se desi šamar...

Naime, opet je Muči "zakuvao" u kaznenom prostoru, Borjan je "zaplivao" kroz vazduh u nameri da boksuje, lopta mu se začas našla iza leđa, ali je Zvezdin heroj i u toj situaciji uspeo da izađe kao pobednik, stigne loptu i ščepa je za definitiavn trijumf.

Odlični švedski sudija Sjeberg je odmah posle te situacije odsvirao kraj utakmice.

Jedina misaa posle utakmice svima u taboru Zvezde morala je biti samo jedna, da će se iz Tirane pamtiti samo gol Tomanea, pobeda i prolaz u 3. kolo - i ništa više.

Tirana - Crvena zvezda 0:1

(Tomane 62)

TOK MEČA

94. minut - Borjan je u psoeldnjim sekundama opet spasio crveno-bele, i to posle nešto nesigurnijeg boksovanja, posle kojeg je uspeo da se vrati na crtu i ukroti loptu.

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Tirani. Zvezda u posedu lopte pokušava da odugovlači, ne misle crvno-beli da drugim golom stave tačku na ovaj meč.

85. minut - Ne briljira Zvezda, ali uspevaju gosti da održe vođstvo. Loše je Rodić cenio loptu ubačenu sa krila, pustio je iza leđa, iako nije imao punu kontrolu situacije. Srećom, nije bilo napadača Tirane da kazni neopreznost Rodića.

79. minut - Obećavajući napad Zvezde po desnom krilu upropastio je Gobeljiš lošim centaršutem, pogodio je prvog igrača Tirane u bloku. Nema Zvezda mnogo koristi od Gobeljićevih otvorenih pozicija za centaršuteve.

74. minut - Uspostavila je Zvezda koliko-toliko kontrolu, Albanci sve nervozniji, jure egal. Kodžljari je opasno uklizao Nikoliću kome se ukazuje pomoć. Prilika je to i za predah po goste pred najvažniji deo utakmice.

68. minut - Koliko sreće imaju crveno-beli večeras. Nestvaran promašaj napadača Tirane posle kardinalnog kiksa Radovana Pankova. Izgubio je loptu pred kaznenim prostorom Pankov, Kobinah je bio sam pred Borjanom, ali je prebacio čitav gol!

61. minut - 0:1, GOOOOL, Tomane! Zvezda vodi u Tirani posle kornera Kataija i snalažljivosti Portugalca koji se najbolje pozicionirao u petercu i glavom zatresao mrežu Tirane. Laknulo je crveno-belima...

59. minut - Opet velika šansa za Tiranu, pogodili su stativu Albanci! Veliku sreću su sada imali gosti, opasni Muči je pogodio stativu, uz intervenciju Borjana u toj situaciji. Prethodno je Pankov lako ispao u duelu "jedan na jedan" sa napadačem Tirane.

55. minut - O igri Zvezde možda i najbolje svedoči činjenica da nisu uputili nijedan šut u okvir gola Tirane.

54. minut - Katai, pa Kanga su zapretili Tirani. Prvi je šutirao iz slobodnog udarca, potom je loptu koja se odbila o "zida" zahvatio Kanga, ali je i njegov udarac izblokiran, pa je lopta prohujala desetak centimetara pored stative. Zvezda, kao i u povoju prvog poluvremena, bolja u nastavku.

45. minut - Spiridonović je bio neprepoznatljiv, pa ga je Stanković zamenio na poluvremenu. Ivanić je na terenu.

Crvena zvezda Tirana Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

POLUVREME

44. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu. Katai je izveo korner, Tirana se odbranila. Katai je najagilniji igrač Zvezde večeras, ne prate ga najbolje sa istom energijom saigrači.

39. minut - Zvezda je uspela u nameri da umiri opasne napade Tirane, miran period meča sa obe strane, crveno-beli polako ponovo uspostavljaju terensku inicijativu.

34. minut - Sanogo je prekršajem prekinuo kontru Tirane, opravdano dobija žuti karton.

31. minut - Još jedan opasan šut Albanaca, ali Borjan se nije dao iznenaditi! Hošalari je želeo da iznenadi Borjana koji je čekao centaršut, odličan je to pokušaj bio, međutim uspeo je Zvezdin kapiten da spreči veliku neprijatnost po naš tim. Već treća ozbiljna pretnja po crveno-bele.

29. minut - Sve otresitije deluju igrači Tirane, sa mnogo bviše samopouzdanja kombinuju, pomerili su težište igre unutar polovine Zvezde, pa crveno-beli sad više vremena provode u defanzivnim intervencijama.

25. minut - Ponovo Borjan na udaru, sad je pokušao Brazilac Elton Kale, šutiroa je po zemlji, no nedovoljno dobro da savlada Zvezdinog golmana.

20. minut - Opasnost po Zvezdu! Muči je umalo matirao Borjana, šutirao je tačno sa ivice šesnaesterca, iskosa, gađao dalji ugao. Borjan se pružio, ali je bio kratak, srećom lopta je prohujala pored leve stative. Bilo je baš blizu.

Crvena zvezda Tirana Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

17. minut - Viktorije igraju gosti oko kaznenog prostora Tirane, kreiraju strpljivo akcije, traže pravu priliku i pukotinu kroz defanzivni blog Albanaca. Nikolić i Tomane su kombinovali, udarac Portugalca stigao je da izblokira igrač domaćeg tima.

11. minut - Igrači Tirane jedva da su prešli centar od starta meča, crveno-beli dominiraju i sve više pritiskaju protivnika na njegovoj polovini.

7. minut - Šansa za Kataija! Probio je ofanzivac crveno-belih po levoj strani u šesanestercu, šutirao u dalji ugao po zemlji, ipak promašio je za desetak centimetara.

5. minut - Prva opasna pretnja Zvezde psole centaršuta Kataija "iz prekida". Ubacio je u peterac, Milunović je prvi stigao do lopte, ali mu je golman Tirane sjajno odbranio. Međutim, i da je pogodio, gol ne bi bio priznat jer se defanzivac Zvezde nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

3. minut - Mirno je u povoju meča, to se pre svega misli na ambijent jer nema "žive duše" na tribinama. Na terenu, malo življe, Zvezda ima blagu terensku inicijativu.

SASTAVI

Tirana: Lika, Hodžaljari, Najdovski, Vanđeli, Toševski, Batha, Čelhaka, Kobina, Torasa, Kale, Muči

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Pankov, Degenek, Sanogo, Nikolić, Kanga, Spiridonović, Katai, Tomane

Klupa: Popović, Gajić, Ivanić, Boaći, Petrović, Rodić i Gavrić.

Pre meča:

19.22 - Startna postava Zvezde:

Borjan, Gobeljić, Milunović, Pankov, Degenek, Sanogo, Nikolić, Kanga, Spiridonović, Katai, Tomane

Ben nije ni na klupi zbog povrede, što je veliki problem za Crvenu zvezdu, jer je u pitanju najbolji fudbaler od početka sezone.

19.17 - Startna postava Tirane:

Lika, Hodžaljari, Najdovski, Vanđeli, Toševski, Batha, Čelhaka, Kobina, Torasa, Kale, Muči.

 
 
 
View this post on Instagram
Nothing can stop what we do TOGETHER! #officiallineup #forcatirona⚪️🔵A post shared by K.F.Tirana (@kftirana.al) on

19.03 - Igrači Tirane na terenu u odelu

Tirana je na svom profilu objavila fotografije sa izlaskom igrača na teren posle dolaska na stadion uz komentar: "Sve što je je bitno je da damo naša srca u ovu utakmicu".

 
 
 
View this post on Instagram
ALL that matters is that we pour OUR heart into this game! #homeground #forcatironaA post shared by K.F.Tirana (@kftirana.al) on

18.50 - Predsednik Tirane pred meč podigao premije igračima

Prvi čovek Tirane, Refik Halili, navodno je pred sam meč odlučio da podigne premije igračima za eventualnu pobedu na 200.000 evra.

18.40 - Ekspedicija Zvezde je na stadionu Air Albanije!

O tome svedoči fotografija pomoćnog trenera Zvezde Nenada Milijaša sa Markom Gobeljićem i Nemanjom Milunovićem, koji bi trebalo da budu starteri. Još se čekaju zvanični sastavi i protokol.

Crveno-beli su na svom profilu na Fejsbuku samo napisali "Stigli smo na stadion".

18.20 - Albanija se ujedinila da pomogne Tirani!

Čak su i analitičari reprezentacije angažovani da pomognu šampionu ove zemlje protiv Zvezde.

17.55 - Napadi na lepu albansku novinarku zbog selfija sa Dejanom Stankovićem

Klevisa Alinani, albanska novinarka, našla se na stubu srama u Albaniji zbog toga što je tražila selfi sa Dejanom Stankovićem, a zatim i autogram na dres Intera. Mnogi joj na društvenim mrežama zameraju što se slikala sa čovekom koji uz Kosovo dodaje i reč Metohija.

17.30 - Kvota na Zvezdu ozbiljno pada!

Počelo je sa 1.55 tokom dana, ali već sada je na 1,20, sa tendencijom za dalji pad.

17.00 - Ibrahimović kupio napadača Tirane pred meč sa Zvezdom

Interesantnu informaciju objavili su pojedini albanski mediji kao ekskluzivnu. U pitanju je transfer napadača Tirane Ernesta Mućija, koji je bio startni napadač šampiona Albanije na meču protiv Tbilisija, a trebalo bi da zaigra od starta i protiv Zvezde. On navodno ide u Hamarbi, klub u kojem vlasničke deonice ima i Zlatan Ibrahimović, zbog čega mu je svojevremeno uništena statua u Malmeu.

16.35 - Predsednik Albanije pružio podršku Tirani pred meč sa Zvezdom

Iljir Meta, predsednik Albanije pružio je podršku Tirani pred meč protiv Zvezde.

- Jučerašnji trening je prošao savršeno i moral tima je visok. Želim uspeh belo-plavim šampionima u 2. kolu kvalifikacija za ligu šampiona. Dve sjajne ekipe, želimo da nam prirede fantastično veče gde preovladavaju najbolje sportske vrednosti. Jako Tirana, uz vas smo - napisao je Iljir Meta na svom Fejsbuk profilu uz fotografije sa treninga Tirane.

Stërvitja e djeshme ka shkuar perfekt dhe morali i ekipit është i lartë! Suksese kampionëve bardhë e blu⚪🔵 në raundin e...Posted by Ilir Meta on Уторак, 25. август 2020.

16.30 - Benova poruka jedinstva koja hrabri navijače Zvezde

Mi smo jedno, mi smo Crvena zvezda - napisao je Ben pred meč protiv Zvezde. Ovo je dobar znak za navijače crveno-belih, jer je utisak da to znači da je spreman za meč od starta, iako je postojala bojazan da nije dovoljno fizički pripremljen.

 
 
 
View this post on Instagram
We are one we are CRVENA ZVEZDA 🔴⚪️ #qualificationschampionsleague2020-2021#delijeA post shared by El-Fardou Ben MOHAMED (@ben_m31) on

16.00 - Ovo je transparent koji su huligani Tirane planirali da dignu dronom

U pitanju je Slika Adema Jašarija i uvreda na račun srpskih vojnika.

15.30 - Policija instalirala uređaje za ometanje signala za dronove oko stadiona

Kako javljaju albanski mediji, policija Tirane je instalirala oko stadiona Air Albanija uređaje koji ometaju letove dronova, za koji postoji opasnost da preleti tokom meča uz političku provokaciju na račun Srba.

15.20 - Pevač Sloba Radanović isprozivao Albance pred meč sa Zvezdom

Pevača je iznerviralo ponašanje huligana Tirane uoči meča, kada su objavili koreografiju sa UČK snajperistom, granicama takozvane "Velike Albanije" i barjak sa pocepanom jagodom, koja simbolizuje Marka Ivkovića, uz jezive reči na transparentu u kojem su poželeli smrt Srbima.

Slobodan Radanović, FK Tirana Pevača izbacilo iz takta ponašanje huliana Tirane pred meč sa Zvezdom; Printskrin: Instagram.com/slobaradanovic

15.10 - Ivan Bogdanov koji pali albansku zastavu ponovo aktuelan među navijačima Zvezde

Sećaju se albanski navijači nekih starih snimaka, ali i navijači Zvezde vade iz arhive stare fotografije. Tako je fotografija Ivana Bogdanova iz Đenove sa meča odigranog 2010. godine, na kojoj pali albansku zastavu ponovo aktuelna na društvenim mrežama kao najava meča u Tirani.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by ДЕЛИЈЕ КАФЕ (@delijecaffe) on

14.55 - Novi transparent navijača Tirane, uz sliku Adema Jašarija prozivaju srpske vojnike

Nekolicina navijača Tirane na društvenim mrežama objavila je novi transparent, vezan a rat, na kome piše. "Albanski rat je pitanje muškosti, mi se ne bavimo ženama i decom", a na transparentu je prikazan Adem Jašari s jedne strane i srpski vojnik kako ubija ženu s detetom s leđa.

14.50 - Navijači Tirane se bodre snimkom pre 4 godine u kojem fudbaler Tirane vodi navijanje i viče "Smrvićemo Beograd".

Snimak je nastao posle pobede Tirane nad Partizanijem, kada je Gentijan Muća vodio navijanje sa atletske staze nakon trijumfa nad Partizanijem uz poruku "Smrvićemo Beograd", što je sa odiševljenjem prihvaćeno.

Taj snimak trenutno kruži društvenim mrežama među navijačima Tirane.

14.44 - Dejan Stanković prinudno menja sastav

Nije još trener crveno-belih prelomio, ali postoji velika mogućnost da rovite igrače ostavi na klupi. To je pre svega Milan Rodić, koji fizički nije na vrhuncu, pa bi prinudno mesto levog beka mogao da pokriva Miloš Degenek, a na mesto štopera bi od starta krenuo Radovan Pankov. Takođe, razmišlja se i o opciji da Tomane krene od starta u špicu, dok bi Ben onda pokrio desno krilo, a Spiridonović bi se preselio na klupu.

14-30 - Zvezda objavila lepu vest za navijače vezano za TV prenos

Prenos meča biće emitivan i na Zvezda TV-u, a specijalan program počinje od 18.30. Iz Tirane će se javljati voditeljka Tatjana Šajković.

Zvezda odradila trening u hotelu

Crveno-beli su pre meča odradili lakši trening u uslovima koji su im dozvoljavali. Sudeći po fotografijama koje je klub objavio, radile su se vežbe i istezanje sa kondicionim trenerom.

 
 
 
View this post on Instagram
Radimo i na dan utakmice #ucl #zvezda #crvenazvezda #zvezdaježivot #crvenazvezdafk #czv #fkczA post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

Albanski huligani pravili haos ispred Zvezdinog hotela tokom noći

Grupa Tirana Fanatiks se "pohvalila" da je usred noći budila igrače Zvezde paljenjem vatrometa ispred hotela u kojem je ekspedicija crveno-belih smeštena.

Video: Albanski huligani budili fudbalere Zvezde paljenjem pirotehničkih sredstava ispred hotela

Srpska kafana usred Tirane

Sve je u bojama Crvene zvezde, ima mnogo rekvizita sa grbom crveno-belih, a klub je objavio i slike na svojim profilima na društvenim mrežama.

Građani Tirane želeli da se slikaju sa Dejanom Stankovićem

Rekao je trener Zvezde na konferenciji pred meč da je video mnoge navijače Intera, koji su i očigledno poštovaoci njegovog lika i dela. Mnogi su želeli čak selfi s njim.

Trajneri i Crvena Zvezdes, Dejan Stanković, me asistentet e tij, Nebojša Milošević, Miloš Milojević dhe ish-kapiteni i...Posted by Artan Hoxha on Понедељак, 24. август 2020.

Vujadin Savić poslao poruku Zvezdi pred meč u Tirani

- Albanci su plašljivi kao narod, mnogo zuje, a malo meda daju - ističe bivši kapiten Zvezde, koji je odbio da sa APOEL-om u istom kolu ide na meč u Prištinu protiv ekipe koja je predstavnik tzv. Kosova.

Sve što treba da znate o meču Tirana - Zvezda

Ovde prčitajte očekivane startne postave i sve ostale informacije o utakmci.

Zvezda je u Tiranu krenula sa kuvarom koji nadgleda pripremanje hrane

Crveno-beli ništa nisu prepustili slučaju, te je i njihov kuvar nadgledao pripremanje hrane igračima i stručnom štabu u hotelu Plaza.

Tirana blokira deo grada oko stadiona zbog dojave o dronu

Tirana je u ponedeljak pisala policiji i imala je dojavu da se priprema skandal sa dronom. Ubrzo je policija Tirane objavila da je zabranjeno bilo kakvo okupljanje u delu grada oko stadiona, koji će biti blokiran i za pešake.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    25. avgust 2020 | 17:47

    Daće bog da svi naši klubovi prođu u sledeće kolo. O onima koji mrze srpske klubove i u međunarodnim utakmicama, ne želim ni da diskutujem... Neka sami daju mišljenje o sebi... Napred Zvezda, Partizan, Vojvodina i TSC

  • ncdikvsa

    25. avgust 2020 | 16:19

    To su uglavnom kosovski huligani .... Njima smeta sto albanci iz Albanije vise cene i postuju ljude iz Srbije nego njih..Ljubomora i pakost su cudo

  • alal vera alal vera

    25. avgust 2020 | 22:00

    zvezdara protiv hajduka sa liona je zanimljivije da se gleda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA