≫ 

Transferi: Rastanak Kanjasa i Zvezde, Dortmund doveo igrača Reala, Siti aktivirao "bombu"

Iza nas je još jedan dan na transfer pijaci koji ste mogli da pratite uz Telegraf Sport

  • 1
Kalidu Kulibali, FK Napoli Foto: MN Press

Najvažnije vesti za sredu 19. avgust:

*Hoze Kanjas je napustio Crvenu zvezdu

*Rikardo Rodrigez prešao iz Milana u Torino

*Brazilac Alan na korak do Evertona

*Roma sakuplja novac za dovođenje Žoržinja iz Čelsija

*Lacio želi Tijaga Silvu koji napušta PSŽ

*Nuri Šahin potpisao za Antaliju

*Dortmund doveo Renijea iz Reala na dvogodišnju pozajmicu

*Barselona ozvaničila dolazak Kumana

*Atalanta pazari u Lokomotivi

*Siti želi bombastično pojačanje na štoperskoj poziciji

*Stevanović ostaje u Partizanu

Tok dana:

22.00 - Arsenal je sve bliži dovođenju štopera Lila Gabrijela Magaljaeša. Brazilac je prihvatio u načelu uslove londonskog kluba i do petka bi mogao da doputuje na Ostrvo na promociju.

21.36 - Zvanično! Mančester siti je produžio saradnju sa rezervnim golmanom Skotom Karsonom (34) na još jednu sezonu.

21.10 - Idemo malo do Serije B. Tamo je došlo do spora između Venecije i Empolija zbog trenera, zapravo je lučki klub najavio tužbu protiv rivala zbog toga što je dojučerašnji trener Vencije Alesio Dionizi potpisao za Empoli. Iz Venecije spore ovaj potez jer tvrde da je Dionizi i dalje pod ugovorom sa njima iako ga je klub na kraju sezone smenio i na njegovo mesto postavio Paola Zanetija.

20.25 - Lids Junajted ne odustaje od štopera Brajtona Bena Vajta pa je poslao i treću ponudu tešku 25 miliona funti! Prethodne dve, od 18,5 i 22 miliona britanskih novčanica glatko su odbijene.

19.50 - Zvanično! Hoze Kanjas je napustio Crvenu zvezdu!

19.25 - Barselona je večeras promovisala novog trenera Ronalda Kumana koji ima tri velike želje za ovaj prelazni rok: Memfisa Depaja (Lion), Majkla Kina (Everton) i Doni Van de Beka (Ajaks).

19.00 - Benfika i Real su se konačno dogovorili oko transfera Nača Fernadeza u Lisabon, a portuglaski velikan će za dolazak 30-godišnjeg defanzivca platitiobeštećenje od 10 miliona evra.

18.27 - Zvanično! Rikardo Rodrigez je prešao iz Milana u Torino za 3 miliona evra i bonuse.

18.10 - Mančester junajted je na pragu pojačanja, ali to neće biti Džejdon Sančo, već talentovani tinejdžer Barselone Mark Hurado (16), mladi bek koji je odbio ugovor u Kataloniji.

18.00 - Pošto je Votford glatko odbio ponudu za Abdulajea Dukurea Karlo Anćeloti se okrenuo ka novoj meti, Brazilcu Alanu iz Napolija. Italijanski mediji javljaju da je dogovor sve bliži i da će se iskusni fudbaler preseliti u Everton u transferu od 30 miliona evra.

17.55 - Iskusni argentinski golman Serhio Romero trebalo bi uskoro da napusti Mančester junajted, a ugovor su spremni da mu ponude Čelsi, Lids i Everton.

17.47 - Suočen sa činjenicom da je sve dalje od dovođenja Saida Benrame iz Brentforda, povratnik u Premijer ligu Lids se okrenuo ka Rajanu Kentu, krilnom napadaču Rendžersa koji košta oko 10 miliona funti. Marselo Bijelsa voli ovog fudbalera i prati ga intenzivno već neko vreme.

17.30 - Pojačanje dovodi i gradski rival Rimljana koji želi skupocenog vezistu Čelsija Žoržinja. Italijanski mediji javljaju da je Vučica spremna da dovede reprezentativca Italije čim proda nekoliko igrača i sakupi pare za obeštećenje.

17.20 - Lacio pregovara sa Tijagom Silvom! Iskusnom Brazilcu je istekao ugovor sa PSŽ-om, on je želeo da se vrati u Milan ili u Brazil, ali mu je poziv Simonea Inzagija koji mu nudi ulogu lidera u Rimu izuzetno privlačan, pišu italijanski mediji.

17.00 - Zvanično! Nuri Šahin se vratio u Trusku! Iskusni vezista je potpisao dvogodišnji ugovor sa Antalijom. Tokom karijere igrao je i za Dortmund, Real Madrid i Verder iz Bremena.

16.15 - Bomba iz Italije, Siti i Napoli postigli dogovor za Kulibalija! Kako javljaju tamošnji izvori, Napoli je prihvatio povećanu pondu Sitija sa 63 na 70 miliona uz bonuse, dok je i De Laurentis napravio ustupak i smanjio potraživanja sa 90 miliona, koliko je zahtevao na početku pregovora.

16.00 - Kumanovi pomoćnici u Barsi biće Henrik Larson i Alfred Šruder.

15.30 - Renije na pozajmici u Dortmundu! Borusija je dovela 18-godišnjeg Brazilca iz Real Madridana dvogodišnju pozajmicu. Real je Renijea kupio u januaru za 30 miliona dolara, ali je procenio da je bolja prilika da se fudbalski razvije u Dortmundu, gde će dobiti više prilike da igra.

 
 
 
View this post on Instagram
Willkommen in Dortmund! 👉 @reinier.jesus 👈A post shared by Borussia Dortmund (@bvb09) on

15.03 - Mančester junajted rešio je da dobro plati svog golmana Dina Hendersona, kome će ponuditi novi četvorogodišnji ugovor od čak 100.000 funti nedeljno! On ima 23 godine, branio je u svim mlađim selekcijama Engleske, a u prošloj sezoni je bio pozajmljen Šefildu.

14.34 - Čak i Fulam želi da profitira od rasula u Barseloni! Kako navode ostrvski mediji, poslata je ponuda Đeraru Pikeu, koji je preuzeo odgovornost za debakl protiv Bajerna. Već ima iskustvo igranja u Engleskoj, jer je svojevremeno nosio dres Mančester junajteda.

14.20 - Hoze Himenez "pali vatru" i navijače Čelsija, kojima se dopada izjava da bi voleo da igra sa Lampardom i da obožava Čelsi. Prošlo je vreme Lampardovih igračkih dana, ali su aktuelni trenerski na klupi Plavaca. Dovoljno da se zagolica mašta...

13.55 - Sve su glasnije priče o pregovorima Mančester junajteda sa Dejvidom Bruksom. On je rezervna opcija jer su propali pregovori sa Sančom, radi se o dečku koji je propustio dobar deo sezone zbog povrede, ali se vratio nedavno i zabeležio dobre partije. Bio bi daleko jeftinija opcija kao adut Bornmuta.

13.34 - Atalanta je u dubokim pregovorima sa Lokomotivom iz Moskve! Cilj je dovesti Alekseja Mirančuka, a njegov agent Vadim Šipnev potvrdio je da pregovori idu u dobrom toku. On je dao 12 golova u 27 mečeva u prošlogodišnjoj sezoni ruskog šampionata. Preostalo je da se utanače detalji transfera.

12.59 -  Juventus kreće u novu akciju, Fabio Paratići je otputovao u London na pregovore sa agentom Raula Himeneza iz Vulverhemptona. Takođe, opcija je razmena, jer bi Juve dao Aleksa Sandra, Arona Remzija ili Daglasa Koštu.

12.00 - Pao je novi potpis u Humskoj, Nemanja Stevanović je dogovorio novu dvogodišnju saradnju sa Partizanom!

Stevanović je bio nadomak Turske, praktično je imao ugovor u ruci, ali klub koji ga je želeo nije uspeo da ispuni takmičarske ambicije i plasira se u viši rang, te je golman, kome novac nije bio presudan ni u toj, ni u priči sa Partizanom, odustao od angažmana.

11.32 - Barselona je ozvaničila dolazak novog trenera, Kuman predvodi novu eru, ali je ugovor potpisan samo do leta 2022. godine!

11.18 - Milan i Zlatan Ibrahimović rade na dogovoru za novi ugovor, ali je "zapelo" zbog jednog miliona evra. On je tražio 7.5 miliona evra kako bi ostao, a Milan mu je ponudio pet miliona uz bonuse. Ipak, čini se da će morati da se nađu na "sredini", ili Ibrinom zahtevu - podigao je ekipu proletos, iako je zagazio u 38. godinu. Na 18 mečeva, dao je 10 golova uz pet asistencija. Tutosport prenosi da je suma oko koje se spore trenutno milion evra.

10.45 - Legenda pred povratkom? Henrik Larson ima velike zasluge za Barsinu titulu u Ligi šampiona 2006. godine, sada je na korak do povratka kao pomoćni trener.

Kao samostalni trener, Larson se nije proslavio, ali mi možda mogao bolje da se snađe u ulozi pomoćnika.

10.01 - Poznato je i ko ne ide iz Barselone, koja je očigledno pregovarala sa Mesijem i on će uz De Jonga i Ter Štegena biti okosnica ekipe. Uprava će učiniti sve da ih zadrži, a lokalni katalonski mediji pišu da će Barsa otvoriti izlazna vrata Ivanu Rakitiću, Samjuelu Umtitiju, Luisu Suarezu, Arturu Vidalu, Đordiju Albi i Serhiju Busketsu.

Naravno, mnogo toga će dobiti jasnije naznake tek kada Ronald Kuman preuzme i zvanično funkciju. Za sada, navodi se da želi Donija van de Beka iz Ajaksa.

10.00 - Ima mnogo dešavanja na fudbalskoj pijaci, kako vreme odmiče i kako velikani uočavaju "rupe" u Ligi šampiona. Tako je Mančester siti preduzeo ozbiljne korake da iz Napolija dovede Kalidua Kulibalija. Siti je ponudio 70 miliona evra, De Laurentis hoće još malo da se cenka i traži još 10 miliona. Ipak, mala je to razlika za Građane, koji očajnički žele bedem za Ligu šampiona.

Kulibali ne brine za lične uslove jer ga zastupa Fali Ramadani. Čuveni agent "izboksovao" je ugovor na pet godina uz platu od 10 miliona evra po sezoni.

Video: Golovi Ivanića i prilike crveno-belih protiv Evrope

Kad je Bajern onako „masakrirao“ Barselone, kako li će proći Lion u polufinalu Lige šampiona? Iako mnogi postavljaju to pitanje pred večerašnji (21.00) meč, jasno je da je francuski tim ozbiljan rival jer je već izbacio Juventus i Mančester Siti. Ali Bajern je veliki favorit za finale sa PSŽ-om, kvota na dvojku je 1,25, a dupla šansa 1X je 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lion - Bajern.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA