Novi potpis u Humskoj, Partizan rešio pitanje golmana: Stevanović želi da bude prvi čuvar mreže!

Čuvar mreže se obavezao na dvogodišnju saradnju sa crno-belima

  • 14
Nemanja Stevanović Foto: Marko Jovanović

Najavili smo u utorak uveče da će Partizan u toku današnjeg dana rešiti pitanje čuvara mreže i iz Humske stiže potvrda o potpisu nove saradnje sa dobro poznatim licem – Nemanjom Stevanovićem. Posle male igre “gluvih telefona” dve čuvar mreže i crno-beli su se konačno našli na istim talasnim dužinama, što je krunisano dvogodišnjim ugovorom.

Stevanović je bio nadomak Turske, praktično je imao ugovor u ruci, ali klub koji ga je želeo nije uspeo da ispuni takmičarske ambicije i plasira se u viši rang, te je golman, kome novac nije bio presudan ni u toj, ni u priči sa Partizanom, odustao od angažmana.

Čuvar mreže je i Humskoj želeo samo više minuta na golu, nije se obazirao na finansijsku stranu saradnje, te je u momentu povratka sa priprema na Zlatiboru, kada je zapravo trebalo da potpiše produžetak ugovora, saopštio treneru Savu Miloševiću da su mu potrebane utakmice i da želi da pokuša da nađe klub gde će moći da brani u kontinuitetu.

Milošević je razumeo želju Stevanovića, složio se sa njegovom odlukom, ali mu nije zatvorio vrata, već omogućio da trenira u trenucima kada je već bio duboko u pregovorima sa turskim klubom, čak i da se vrati ukoliko promeni mišljenje.

To se na kraju i dogodilo, Stevanović nije želeo u Tursku, Partizan je ispratio priču i odreagovao, pa je juče utanačena nova saradnja na dve godine, a već danas i “overena” potpisom hartije. Sem puke formalnosti sve ostalo ostaje isto, čuvar mreže danas nastavlja tamo gde je stao, vraća se u konkurenciju za tim sa Aleksandrom Popovićem i Vladimirom Stojkovićem.

Stevanoviću će ovo biti peta sezona u Humskoj, računajući i kratke epizode na pozajmicama u Teleoptiku, Radu i Čukaričkom. Sa crno-belima je osvojio duplu krunu i mandatu Marka Nikolića, čak bio i heroj finala Kupa Srbije te 2017. godine, a još jedan trofej Kupa je osvojio i sa ekipom Čukaričkog 2015. godine.

Motivisan da se izbori za status prvog golmana u Humskoj

FK Partizan, Nemanja Stevanović Nemanja Stevanović; Foto: MN Press

Stevanović za Telegraf kaže da je srećan što ostaje u klubu i da motivisan da se izbori za status prvog čuvara mreže.

- Produžio sam ugovor na dve godine i mogu da kažem da sam srećan i zadovoljan. Malo se oteglo, jer sam imao ponudu iz inostranstva, morao sam da razmotrim sve opcije, prvenstveno zbog svog statusa, zbog želje da branim i imam kontinuitet. Novac mi nije bio bitan, niti sam se osvrtao na taj segment, već su ambicije isključivo bile sportske, takmičarske. Imao sam ponudu iz Turske, ali je to propalo, jer klub nije ostvario plan i plasirao se u viši rang, zato sam odustao od te priče i odlučio da prihvatim ponudu Partizana.

- Postavio sam sebi ciljeve, ali, iskreno, ne očekujem da ću lako da ih ostvarim. Želja mi je da dam sve od sebe, da budem najbolji na treninzima, tako budem i čist pred sobom, stručnim štabom i klubom, a da li će se to odraziti na moju minutažu u budućnosti, ne odlučujem ja nego treneri. U svakom slučaju, nisam bitan ja kao jedinka, već tim, odnosno Partizan, prema kome svi imamo obavezu i moramo i poslednji atom snage da vratimo šampionsku titulu u Humsku ove sezone – jasan je Nemanja Stevanović.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    19. avgust 2020 | 12:03

    Има логике, јер је досадашњи први гоша вероватно узео други пасош и прешао у геометре...или му је и даље ђон образ...

  • M

    19. avgust 2020 | 13:08

    Stevanović treba po svim kriterijima da bude prvi golman Partizana a Popović drugi.Stojkoviću svaka čast ali vrijeme je i za druge bez obzira kako ih Stojković svatao

  • VALJAK

    19. avgust 2020 | 12:47

    A STA JE SA NATKOM. KO NAS OVDE ZAMAJAVA. SVI SE POJACAVAJU NASA LOSA UPRAVA SLABI PARTIZAN. P. S. DOK SU VAZURA, VUCELIC TITULE I USPEHA NEMA. SAVO STO CUTIS !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA