≫ 

Bajern se iskupio za onu "šesticu" na Marakani i lansirao Zvezdu među nosioce na žrebu za 3. kolo!

Crveno-beli i zvanično među povlašćenima ako eliminišu Tiranu

  • 4
FK Crvena zvezda - FK Bajern Foto: Marko Jovanović

Pobedom Bajerna nad Lionom od 3:0 i eliminacijom francuskog tima iz Lige šampiona sada je definitivno postalo jasno da će Crvena zvezda biti nosilac na žrebu za 3. kolo kvalifikacija za najelitnije takmičenje.

Naravno, pod uslovom da sledeće nedelje, kako se očekuje, eliminiše albanskog šampiona Tiranu u drugom kolu.

Eliminacija Liona izazvala je pomeranja ne samo za crveno-bele već i za druge evropske klubove, a najviše mu se reduju navijači Ajaksa čiji je klub izborio plasman u grupnu fazu Lige šampiona za sledeću sezonu.

Jednostavno, to mesto se čuvalo za Lion, za slučaj da osvoji čuveni pehar u finalu, ali posle večerašnjeg poraza polufinalista elitnog takmičenja neće videti Evropu sledeće godine pošto je u prvenstvu prekinutom pandemijom korona virusa bio sedmi.

Umesto Ajaksa, iz plej-ofa kreću Olimpijakos i Slavija iz Praga koji bi krenuli iz trećeg kola da je Lion osvojio Ligu šampiona. Ovako, na korak su od Lige šampiona, a imaju zagarantovanu i Ligu Evrope. Na kraju, eliminacija Liona je obradovala i Porto koji će zahvaljujući ovom rezultatu biti u prvom šeširu na žrebu za Ligu šampiona umesto u drugom.

Ipak, najvažnije za navijače Zvezde je da je njihov klub ušao među povlašćene na žrebu zahvaljujući eliminaciji Astane od strane beloruskog šampiona Dinama iz Bresta, kao i pobedi Bajerna nad Lionom čime su se Bavarci malo "iskupili" za onih beogradskih 0:6, kada su demolirali srpskog šampiona.

Potencijalni protivnici crveno-belih u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona su: Karabag, Legija, Makabi Tel Aviv, Molde i Sarajevo, naravno pod uslovom da i oni ostvare pobede u svojim mečevima drugog kola.

Treće kolo je od krucijalne važnosti za crveno-bele i iz razloga jer garantuje jesen barem u Ligi Evrope, ukoliko se u ovoj rundi pobedi. Takođe, Zvezdi je ovaj status u prošle dve sezone prilično prijao, jer je sa sigurnom Ligom Evrope "u džepu" uspevala da dođe do višeg stepenika, Lige šampiona, protiv Salcburga i Jang Bojsa.

Video: Stanković: Mislili su da će završiti meč odmah, ali takmičenje u Evropi je drugačije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    20. avgust 2020 | 16:04

    Barseloni su dali samo 8, glodare mali...A mi smo u gostima dobili 3 od Bajerna, Pa ti vidi, izračunaj malo, ako znaš...

  • Bas

    20. avgust 2020 | 08:06

    Nema veze ta 6 na Marakani se ubraja kao pobeda CZ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA