Zvezda treba da digne spomenik Borjanu ispred Marakane posle ovih odbrana u Tirani

 
 
 ≫ 
  • 43

Pitanje je šta bi se desilo da nije bilo odbrane čuvara mreže crveno-belih u ovoj situaciji

Crvena zvezda je prošla u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona posle pobede od 1:0 nad Tiranom u Albaniji, a najveće zasluge za trijumf ne idu na račun strelca Tomanea, već za golmana crveno-belih Milan Borjan. Upravo on se u nekoliko navrata isprečio pred napadačima Tirane i zaustavio ih je u pokušajima da zatresu mrežu, a imali su Albanci bar vrhunske šanse za to.

Imala je i Zvezda veliku sreću, najpre u u 59. minutu, kada je Ernest Muči stavio na muke odbranu crveno-belih, ali ga je golman Milan Borjan sprečio da dovede u vođstvo šampiona Albanije.

Pitanje je kako bi se meč razvio da je Muči pogodio u ovoj situaciji, ali ga je Borjan sprečio i uz malo sreće i pomoći stative crveno-beli su sačuvali svoj gol.

Prethodno je Borjan dobro reagovao i u još jednoj situaciji u prvom poluvremenu, kada je odbranio dobar slobodan udarac Hodžaljarija i može se reći da je zaslužio epitet igrača utakmice u redovima Zvezde u Tirani, jer je i u 94. minutu bio siguran u poslednjem napadu Tirane pred golom.

Po ko zna koji put je Borjan sačuvao Zvezdu u najtežoj situaciji, pa nije ni čudo da je kapitenska traka upravo na njegovoj ruci, a posle ovih odbrana u Tirani, gde je sprečio istorijsku bruku i obeležje crveno-belima "za vjek i vjekova", mnogi navijači Zvezde misle da nije nezasluženo čak i da mu se digne spomenik ispred Marakane.

Video: Borjan u poslednjoj sekundi spasio crveno-bele

Na kraju, kapiten crveno-belih je dodatno oduševio sve navijače Zvezde time što je pobedu u Tirani posvetio ubijenom Deliji Marku Ivkoviću Jagodi, čiju su smrt navijači Tirane ismevali barjakom u najavi meča sa Zvezdom.

Video: Borjan pobedu u Tirani posvetio ubijenom Deliji

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    25. avgust 2020 | 22:17

    Koliko ste vi imali srece!!! Oni veze nemaju, ali su za vas klasa. Da li sada vidite koliko vas guraju u ping pong ligi???

  • Dak

    26. avgust 2020 | 10:11

    Pa ne samo posle Tirane,uglavnom posle svake utakmice!

  • Neko

    26. avgust 2020 | 10:01

    On je debelo placen za to sto radi... Svaka cast decku i jedini je koji se vredan paznje u celoj zvezdi. Za razliku od ostalih on i odradi to za sta je placen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA