≫ 

Kakav preokret na Karađorđu, Vojvodina za 2 minuta ubila Partizan!

Novosađani zabeležili vredan trijumf od 3:2 u kontroverznoj utakmici o kojoj će se polemisati danima

FK Vojvodina Foto> MN Press

Nervoza, tenzija, isključenja i pobeda Vojvodine nad Partizanom u derbiju 6. kola Superlige Srbije i to golom Aranđela Stojkovića u 92. minutu. Novosađani su gubili na poluvremenu, ali su iskoristili prednost igrača više tokom celog drugog poluvremena i uspeli da osvoje sva tri boda.

Za početak treba napomenuti da su direktne crrvene kartone u redovima Partizana zaradili Sejduba Suma, zbog nepromišljenog udaranja Nikole Drinčića, kao i trener Savo Milošević zbog ulaska na teren u smiraju meča, kada njegovom timu nije dosuđen prekršaj na polovini Vojvodine.

Iako su vremenski uslovi bili nepodnošljivi i nehumani za fudbal, fudbaleri Vojvodine i Partizana su imali šta da pruže u prvih 45 minuta meča na “Karađorđu”, iako je ritam igre povremeno, s razlogom, imao oscilacije.

Partizan je bolje, hrabrije, otvorio meč u Novom Sadu, delovao sigurnije u polju i imao veći posed lopte, pokušavajući daranim golom spreči eventualnu neizvesnost, nervozu i mučenje, ali verovatmo i akumulira energiju koja je dobrano potrošena u evropskom meču sa RFS.

Plan je zamalo uspeo već u 4. minutu, kada je posle akcije Sume, Stevanovića i Sadika, koji je propustio loptu, Takuma Asano nebranjen šutirao sa 15-tak metara, ali je lopta prohujala pored levog roglja gola Novosađana.

Već u sledećem napadu i Vojvodina je “pokazala zube” i to tako što je Vukadinović, posle ispadanja Vitasa i Uroševevića sam izbio pred golmana Popovića. Usledio klizeći start Partizanovog čuvara mreže, prilikom koga je dotakao loptu, ali i pokupio igrača Vojvodine, zbog čega je domaćin tražio jedanaesterac. Sudija Jovanović je samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.

VOJVODINA - PARTIZAN 3:2 (0:1)

Vukadinović 51, Mladenović 90, Stojković 90+2 - Sadik 40, Šćekić 69

Period Partizanove bolje igre je potrakao još dobrih 15-tak minuta i za to vreme crno-beli su imali nekoliko dobrih akcija i udaraca. Pre svih, izdvajamo pokušaj Sume, koji je pogodio u blok i umalo prevario golmana Simića, ali i slab udaracglavom Sadika iz neposredne blizine, posle sjajnog centaršuta Stevanovića.

Vojvodina je do tog momenta bila dobra u bloku i strpljivo sačekala da gosti ostanu bez energije, te ubrzo došla do balansa u polju i počela sporadično da preti. Uglavnom posle odličnih prekida Nikole Drinčića, koji je jednom šutirao direktno u gol, uz nekoliko odličnih centaršuteva iz prekida. Ipak, ofanzivci Novosađana su bili dobro pokriveni i dmaćin nije imao priliku iz kategorije stoprocentnih.

Posle perioda ravnopravne igre, kulminralo je u završnici prvog dela. Prvoi je u 40. minutu Partizan probio bedem Vojvodine i to tako što je Saša Zdjelar sjajnim pasom između beka i štopera ostavio Umara Sadika u situaciji jedan na jedan. Nigerijac je imao mogućnost da ostavi povratnu loptu Sumi, no, odlučio je da sam završi akciju i pogodio u dalji ugao – 0:1.

Nije to ipak bio kraj uzbuđenjima, jer je Sejduba Suma pre samog odlaska na odmor učinio “medveđu uslugu” svom timu i to tako što je na polovini terena ušao u duel sa Drinčićem, koga je potom u padu namerno udario laktom u lice. Sudija Jovanović je zaustavio igru, kaznio Drinčića žutim, a Gvinejca direktnim crvenim kartonom.

Naplata za tragičan potez veziste stigla je već na početku drugog dela. Igrao se 51. minut kada je Miljan Vukadinović pretrčao Nemanju Miletića na desnom boku, kasnio je i Vitas sa zatvaranjem, a slabije je reagovao i golman Popović od čijih se ruku lopta odbila u dalji ugao – 1:1.

Posledice igrača manje u polju crno-beli su počeli da osećaju u minutama koji su usledili. Pokušali su da stanu u blok i sačekaju priliku za kontru preko Sadika, Asana i Stevanovića, ali je svaki pokušaj eventualne kontre dovodio odbranu u velika iskušenja.

U 61. minutu se obrukao Čović, koji je posle centaršuta sa leve strane ostao sam na 11 metara, ali šutirao preko gola.

Delovao je da je Partizan na konopcima i samo čeka presudu, ali se tim Sava Miloševića na neverovatan način stabilizovao i počeo ozbiljno da preti Vojvodini, koja je iz pozicije predatora odjednom postala lovina.

Malo je nedostajalo da Partizan uzvrati preko Sadika, koji je umakao čuvarima i sjajno poslao loptu u peterac, no, nikoga nije bilo daisprati akciju. Već u sledećem napadu Novosađene je samo sreća spasila da ne prime gol.

Asano je prihvatio loptu na 30 metara, prošao dva čuvara i, umesto da posluži usamljenog Stevanovića, slabo šutirao pravo u golmana Simića. Sve je ipak, i to iz najteže pozicije, ispravio Aleksandar Šćekić. Centaršut iz prekida je uputio Saša Zdjelar, a vezista Partizana neverovatnom parabolom sa 16 metara lobovao udarcem glavom istrčalog Simića – 1:2.

Nekoliko minuta kasnije je pokušao da uzvrati Čović, ali se i treći put propisno obrukao i dodatno zakmlikovao situacijhu svom timu, koji je ponovo jurio “minus”. Kako se meč bližio kraju, tako je rasla i nervoza sa obe strane, pa je posle Sume isključen i trener Partizana Savo Milošević.

Šef struke crno-belih je uleteo u teren i bacio flašicu pošto nije dosuđen prekršaj nad Umarom Sadikom, posle čega je, svestan šta je učinio, sam pošao ka svlačionicama.

Vojvodina je u smiraju iskoristila pad snage igrača Partizana i praktično ih nokautirala u nekoliko minuta.

Prvo je Bogdan Mladenović izjednačio sjajnim udarcem sa 16 metara, da bi još jedan rezervista Aranđel Stojković u nadoknadi doneo zasluženu pobedu svom timu.

Superliga, 6. kolo

Petak

Inđija - Javor 3:2 (1:0)

Aleksić 8, Dimitrov 56 (p), Bastajić 82 - Luković 67, Jevtić 75

Metalac - Čukarički 0:0

Subota

Rad - Napredak 3:1 (1:1)

Jovanović 42 (p), Novaković 50, Trninić 63 - Stević 25

Bačka - Voždovac 2:1 (2:1)

Žakula 2, 8 - Živković 9

Novi Pazar - Radnik 0:0

Radnički Niš - Proleter 2:0 (0:0)

Gavrić 51, Stojiljković 69. penal

Zlatibor - Mladost 1:0 (0:0)

Dakovac 60

Nedelja

Vojvodina - Partizan 3:2 (0:1)

Vukadinović 51, Mladenović 90, Stojković 90+2 - Sadik 40, Šćekić 69

20:00 Mačva - Spartak

21:00 Crvena zvezda - TSC

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • suma sumarum

    30. avgust 2020 | 19:51

    ovaj decak je promasio sport ovo su zahvati za kecere u nekoliko navrata ide laktom u glavu.on za ovo treba da dobije 3 utakmice kaznu

  • alal vera alal vera

    30. avgust 2020 | 19:16

    oni nevole da se penal svira za zvezdu i isto tako da se svira protiv partizana

  • SrbskiBek

    30. avgust 2020 | 20:46

    2 penala kao kuca OPROSTENA !!!!! I opet pobeda !!! Lalate svaka cast.rastes u ozbiljnog trenera. Ovaj drugi tim....saucesce.!!..opss Treci !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA