≫ 

Druga strana priče incidenta na Mikonosu: Policajac koji je hapsio Megvajera ozbiljno povređen

Oglasio se advokat policajaca koji su intervenisali

  • 1
Foto: Tanjug/Ap hari megvajer

Grčki policajac koji je intervenisao prilikom incidenta na Mikonosu u kojem je učestvovao i kapiten Mančester junajteda Hari Megvajer, ozbiljnije je povređen, tvrdi njegov advokat, prenose engleski mediji.

On kaže da je pomenuti policajac dvaput morao u bolnicu zbog nanetih povreda, pretrpeo je povredu vilice, a leđa "verovatno nikad neće moći da oporavi".

Advokat Joanis Paradisis takođe je Megvajerovu verziju događaja koju je ovaj ispričao medijima u domovini, nazvao nebuloznom, i ocenio kao sramno što Englez ne želi da se izvini.

- Najgore povređeni u incidentu je policajac koga je Hari Megvajer bacio na pločnik. Pao je leđima na beton i povredio donji deo leđa - kaže advokat policajca.

Upitan da li povrede mogu biti trajne, Paradisis je odgovorio:

- Ne mogu reći ne. Moguće je, da, sa takvom vrstom povrede. Naravno da može imati problema ubuduće. Megvajer je gurnuo još jednog policajca koji je pokušao da mu stavi lisice i povredio mu je ruku tom prilikom.

megvajer tuča Foto: youtube/Clipx Hub

Advokat Paradisis kaže i da je Harijev brat Džo udario jednog policajca i rasekao mu usnu.

Posel svega nije isključeno i da povređeni policajci tuže kapitena Junajteda.

- Nismo o tome razgovarali, ali ne isključuju tu mogućnost. Prema grčkom zakonu, pet godina je rok da nekog tužite za takav napad. Iznad svega, želim ovo da kažem. Na suđenju je rečeno da policajac samo želi da izvuče novac sa tužbom, ali to je glupost, on želi zadovoljenje i pravdu zbog svega što je pretrpeo.

Zamera Paradisis Mevajeru na tome što nije našao za shodno da se izvini ljudima kojima je naneo povrede.

- Megvajer je mogao da kaže "žao mi je policajaca koji su povređeni", ali umesto toga on kaže da nikog nije povredio, kao što su oni njega. Ne samo da se nije izvinio, on još priča takve stvari. Pokušava da izvrne situaciju, da policajce prikaže kao negativce i nasilnike, a sebe kao žrtvu.  Njegova odbrana je na sudu rekla da "ima video incidenta", ali ga nisu prikazali na sudu. Ako ga već imaju, zašto ga ne pokažu? Neka pokažu šta imaju u svojim telefonima.

Nastavio je grčki advokat o dokaznom materijalu druge strane, za koji tvrdi da je vrlo klimav.

- Neka nam pokažu snimak, zašto ga kriju? Policajci žele izvinjenje od Megvajera ili od Mančester junajtea kao kluba, ili Megvajerove porodice, neka kažu da osuđuju nasilje i da im je žao povređenih policajaca. Ali oni to neće da kažu. Kakvu poruku šalju navijačima? Mislim da šalju pogrešnu poruku da je nasilje u redu ponekad, da je ponekad "ok" da se udari policajac. To je ono što je ovde potpuno pogrešno za mene i zbog čega sam ljut, jer nisam tako nešto očekivao od Mančester junajteda, kluba sa takvom istorijom i velikog sportiste kakav je Megvajer. Zaista me ljuti što nema jedne jedine reči izvinjenja za povređenog policajca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    31. avgust 2020 | 11:19

    Englezi,sta reci za takvu sortu crvenih ljudi,uvek bili brizni i humani,najgori po mentalitetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA