≫ 

Sudijski ekspert: Nije bio penal za Vošu, Suma ispravno isključen, faul nad Sadikom samo za žuti

Igor Radojčić analizirao sporne detalje iz Novog Sada

  • 61
Vojvodina - Partizan Foto: MN Press

Još jedno kolo i nove kontroverze u srpskom fudbalu. Vatre i spornih detalja je bilo na nekoliko superligaških stadiona, a posebno se polemiše o suđenju na derbiju u Novom Sadu između Vojvodine i Partizana gde je Srđan Jovanović imao vrlo težak posao.

Odradio ga je sasvim dobro, barem prema mišljenju sudijskog eksperta televizije Arena Sport Igora Radojčića, koji je analizirao sve sporne situacije.

Na početku penal koji je tražila Vojvodina u 4. minutu posle starta golmana Partizana na Vukadinoviću.

- Nije bio penal. Zato što je golman Partizana startovao na loptu. Odigrava na loptu, ja kontakt tu ne vidim. Odlična odluka.

Video: Da li je Vojvodina oštećena za penal?

Duel Sume i Drinčića takođe je izazvao velike kontroverze. Kapiten Vojvodine je dobio žuti karton, a plejmejker Partziana crveni u 43. minutu.

- U pravu je. Ono što je uradio Drinćić, spada po pravilima u bezobzirnost, a ono sto je Suma uradio je nasilno ponašanje. Imamo tu još jedan lakat, ne tolikog intenziteta od strane Sume. Drinčić za bezobzirnost žuti, Suma za nasilnost crveni. Odlično je rešio i ovu situaciju - smatra Radojčić

Video: Haos u Novom Sadu posle gola Sadika! Suma dobio crveni zbog laktanja, Milošević psovao sudije

Arenin ekspert kaže i da igranje rukom Makija Banjka u svom šesnaestercu po novim pravilima nije penal.

- Deo ruke je bliži ramenu, nova pravila kažu da taj deo koji je paralelan sa pazuhom nije kažnjiv. Dakle, nema penala za Vojvodinu.

Igor Radojčić Foto: Arena Sport

Najviše polemike izazvalo je isključenje Sava Miloševića posle starta Saničanina na Sadiku u izglednoj poziciji u 75. minutu.

Na žalost, zbog kašnjenja u prenos sledeće utakmice, ekspert je "sasečen" i nije izneo mišljenje o ponašanju trenera Partizana. Jedino što je stigao da izusti o tom spornom detalju bilo je:

- Jako specifična situacija. Odbrambeni igrač je izbio loptu, ali je nakon toga načinio i prekršaj. Jeste bio prekršaj za žuti karton zbog obećavajućeg napada - bilo je sve što je Radojčić rekao o ovom detalju.

Dakle, arbitar je tu pogrešio jer nije izrekao nikakvu opomenu igraču Vojvodine.

Video: Novi incident na Karađorđu, Milošević gađao sudiju flašicom pa dobio crveni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nscz

    31. avgust 2020 | 20:25

    E tu se gubi realno poimanje fudbala i sudjenja u Srbiji. Partizai kontrolise vise medija tipa ovaj portal novosti kurir itd. Pa onda dovodi tamo neke svoje tzv. Sudijske Eksperte da truju ljude kako je Partizai ostecen svaku utakmicu a sudi se za Zvezdu. Tu je problem!!! Malo da je realnijeg poimanja i sudjenja Partizai bi sezonu zavrsavao na 5-om mestu

  • доВла

    31. avgust 2020 | 23:59

    Ти си само експерт и полтрони судијске организације а не утакмица лиге! Свираш како би одбранио судије које уништавају Војводину још од првог кола кад им није свиран чист пенал и поништен гол против ТСЦ - а. И искрено се надам да ће Арена спорт наћи неког другог ко ће бити неутралан и коректно коментарисати судијске одлуке.

  • CkeZa

    31. avgust 2020 | 22:00

    Sudijski expert je ovde za analizu ocigledno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA