≫ 

Kolumbijci kupuju FK Šibenik za 100.000 evra

Drugi potencijalni kupac je iz Maroka, ali su ponudili manje novca

  • 5
FK Šibenik Printskrin: Youtube

Povereništvo Grada Šibenika prihvatilo je danas ponuda grupacije iz Kolumbije, Football Smart International d.o.o., za kupovini fudbalskog kluba Šibenik, člana Prve lige Hrvatske.

Kolumbijci su ponudili 751.000 kuna (oko 100.000 evra) za klub sa Šubićevca, dok je potencijalni drugi kupac iz Maroka, Galaxy Capital s.a.r.l., nudio 420.000 kuna za 94,59 odsto deonica koje poseduje Grad Šibenik, preneo je portal ŠibenikIN.

Predlog sada ide na raspravu i glasanje na Gradskom veću, a ponudač iz Kolumbije u međuvremenu mora da osigura bankarske garancije i treba dobiti saglasnost Ministarstva turizma i sporta, rekao je za portal Paško Rakić, zamenik gradonacelnik Šibenika.

Ako Gradsko veće, koje će se sastati polovinom septembra, donese odluku o prihvatanju ponude, tada Grad Šibenik mora da traži saglasnost Ministarstva.

Kada se dobije saglasnost, Grad će tražiti uplatu 751.000 kuna i bankarske garancije kupca, posle čega će FK Šibenik biti u rukama novog vlasnika, iza koga stoje kolumbijski preduzetnici i investitori.

Grad Šibenik je svoje deonice pokušao da proda u dva navrata. Prvi put nije bilo ponuda, a drugi put potencijalni kupac nije pružio potrebne garancije.

Video: Kada se seksi žene fudbalera skinu u bikini svi uzdišu za njima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zver

    2. septembar 2020 | 03:42

    Kakav dobar ubod. Direktna konekcija Kartagena Sibenik. Uvoz ce da cveta :)

  • Cc

    2. septembar 2020 | 06:42

    Taman da operu novac od prodaje šećera

  • Nusknvp

    2. septembar 2020 | 19:49

    Ako uz karte ponude i poznati kolumbijski proizvod, bice krcate tribune i na trenungu :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA