≫ 

Saznajemo: Andrija Živković potpisuje za PAOK

Otac fudbalera Jovica sinoć dao pozitivan odgovor solunskom klubu, posle jučerašnjih pregovora

  • 6
Andrija Živković, Jovica Živković

Foto: Milena Đorđević

Nije Saudijska Arabija, kako su mnogi mediji prenosili minulih dana, nije ni Lacio, koji je takođe gledao ka nekada jednom od najtalentovanijih srpskih, ali i evropskih mladih igrača. Andrija Živković karijeru nastavlja u Grčkoj, tačnije u PAOK-u, pošto je pozitivno odgovorio na ponudu velikana iz Soluna, saznaje Telegraf!

Tokom jučerašnjeg dana Živković je pregovarao sa čelnicima PAOK-a, a sinoć kasno je otac mladog fudbalera – Jovica, koji inače vodi računa o njegovoj karijeri, javio je solunskom klubu da prihvata ponudu, te će fudbaler u narednih dan ili dva proći lekarske preglede i potpisati višegodišnji ugovor!

Podsetimo, Živković je 26. avgusta raskinuo ugovor sa Benfikom, godinu dana pre isteka saradnja, a na stolu je već tada imao ponude iz Grčke, Francuske, Italije, Saudijske Arabije, SAD...

Ipak, izgleda da je PAOK bio najizdašnji i da je mladi fudbaler procenio da je solunski klub dobra destinacija za oporavak karijere, koja je u minule dve godine u strmoglavom padu, iako je bankovni račun, od 2016. kada je kročio u Benfiku, “podebljan” za neverovatnih 16.000.000 evra.

Podsetimo, Živković je prošao kompletnu školu Partizana, potom je prekomandovan u prvi tim, gde je eksplodirao, ali crno-beli, zbog malverzacija bivšeg predsednika Dragana Đurića prilikom tajne prodaje prava na igrača Investicionom fondu Pinija Zahavija (1.250.000), nisu zaradili ni evro od transfera u Benfiku. Štaviše, morali su da plate više od 2.500.000 evra “penala” zbog nepoštovanja ugovora, koji je Đurić “zabiberio”, pod izgovorom opstanka kluba.

Nije bolje prošla ni Benfika, isplatila je skoro pet miliona evra samo za potpisa Živkovića, tada slobodnog fudbalera, ali, sem prve dve sezone, kada je i imao doprinos na terenu, sve ostalo je bilo mučenje i za igrača i za klub. Mučenje, koje je lisabonske “orlove” skupo koštalo, dok je sa druge strane Živković svoju karijeru doveo u pitanje.

Video: Vazura o Andriji Živkoviću: I dalje plaćamo penale za njega

Prvo kolo Lige nacija, Rusija je blagi favorit sa kvotom 2,25 na keca. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Rusija – Srbija.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    3. septembar 2020 | 13:31

    Ko god da uzme Živkovića gorko će se pokajati. To je u svakom pogledu precenjen igrač.Benfika se opekla.Ko je sledeći ?

  • Kursumlija

    3. septembar 2020 | 12:59

    Srecno Zile!!!Naravno da decko zasluzuje da ima dobar klub a ne da ga blati tamo neki Zeljko Pantic...

  • Ujka Zitko PFK

    3. septembar 2020 | 13:45

    Ali otac vodi racuna o njegovoj karijeri.Zato mu karijera ide nizbrdo.😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA