≫ 

Liga nacija: Italijani se šetali kroz Amsterdam, Poljaci okrenuli BiH, Natho zamenjen na poluvremenu

Škoti jedva pobedili omladince Češke u Olomucu sa 2:1

  • 2
Barella, Holandija Italija, Fudbal Foto: Tanjug/AP

Holandija je definitivno u problemima od odlaska Ronalda Kumana u Barselonu pošto ne uspeva da pronađe stari sjaj i igru. Provukla se protiv Poljske gde je slavila iz jedne retke šanse, ali zato nije ove večeri protiv Italije koja ju je preslišala u Amsterdamu sa 1:0.

Pogodak odluke za Azure postigao je Nikolo Barela u nadoknadi prvog poluvremena u tvrdoj utakmici u kojoj je Manćinijev tim podsetio na onaj stari, "žabarski" fudbal, u kome kontrolišu dešavanja na terenu.

Žoržinjo, Lokateli i Barela "pojeli" su na sredini Holanđane, a posle divne akcije u finišu prvog poluvremena, Imobile je centrirao, a Barela je pobegao čuvarima i iz drugog plana glavom matirao Silesena.

Holanđani nisu čak imali ni veliki posed lopte na ovom meču, ni preterani broj prilika, Italijani su ih u potpunosti odsekli u drugom poluvremenu.

Azuri su mogli do još jednog gola, a najveći zicer propustio je Mojze Ken u samom finišu utakmice kada je izašao sam pred Silesena.

U istoj grupi Poljaci su kao gosti uspeli da pobede BiH sa 2:1, i to posle preokreta.

Domaći su poveli golom Hajradinovića iz penala, ali je Glik izjednačio u finišu prvog poluvremena. Preokret je Poljacima doneo Grosicki u 67. minutu.

Italija u ovoj grupi posle dva kola ima četiri boda, Holandija i Poljska po tri, a BiH jedan.

U Ligi nacija B odigrane su utakmice u dve grupe, a pored Norvežana i Rumuni su stigli do premijernog trijumfa i to nad Austrijom u Klagenfurtu od 3:2.

U drugoj grupi Škotska je jedva uspela da savlada u Olomucu kombinovanu selekciju Češke (sastavljenu mahom od omladinaca zbog korona virusa) sa 2:1, dok je Izrael u nadoknadi nekako izbegao poraz od Slovenije, bilo je 1:1.

Vezista Partizana Bibras Natho igrao je samo u prvih 45 minuta i zamenjen je na poluvremenu.

U C grupi Lige nacija Litvanija je pobedila Albaniju u Tirani sa 1:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA