≫ 

Zvezdina "jedina" greška na Kipru!

Doduše, verovatno je niz drugih odranije uticao na nju

Crvena zvezda Foto: Crvenazvezdafk.com

Žaliće Crvena zvezda poraz od Omonije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u to nema sumnje! Možda ne jutro posle, dok je "gvožđe i dalje vruće", ali moguće da hoće već posle plej-ofa Lige Evrope ukoliko se crveno-beli ne plasiraju u grupnu fazu tog takmičenja!

Jeste da će srpski šampion biti nosilac na žrebu koji je na programu u petak, ali im to ne garantuje "drugorazredne rivale" s obzirom na to da mogu da "udare" na Seltik, Kluž, Ludogorec, Legiju, Slovan ili Astanu.

Žaliće zbog toga što je na Kipru propuštena velika šansa da se četvrti put zaredom obezbedi grupna faza nekog evropskog takmičenja i da se "uzme još koji dinar", a pre svega zbog činjenice da su crveno-beli ove sezone imali slabijeg rivala nekog što su to prethodno bili Trnava i Kopenhagen.

O uzrocima poraza "čaršija" nagađa još od onog trenutka kada je Omonija dala i svoj četvrti gol u penal seriji. Broj "grešaka se niže: od Alekse Vukanovića u prvih 11, lošeg vođenja utakmice od strane Dejana Stankovića i pogrešnim izmenama, ideji da Dijego Falčineli puca penal, pa sve do napada na upravu kluba da nisu dovedena adekvarna pojačanja.

Međutim, činjenica je da je Zvezda na GSP stadionu napravila samo jednu veliku grešku - dozvolila je da se igra i posle 90. minuta, odnosno nisu rešili pitanje pobednika u regularnom delu. A morali su, gledajući sve parametre. Doduše, na to su, svaka na svoj način, uticale i gore pomenute stvari.

Omonija je klub koji 10 godina nije bila prvak Kipra (igraju kvalifikacije LŠ zahvaljujući pandemiji korona virusa), dok je Zvezda dvostruki učesnik grupne faze Lige šampiona. Ipak, to kao da crveno-belima ništa nije pomoglo ovo sezone - mada je trebalo!

Umesto da se na velikom iskustvu igranja sa "alama evropskog fudbala" temelji igra srpskog šampiona, Zvezda je dozvolila da u "meč sezone", kako su na Marakani nazvali duel sa Omonijom, uđe slabija nego što bi trebalo.

Crvena zvezda Foto: Crvenazvezdafk.com

To se, pre svega, odnosi na izbor napadača koji je goruće pitanje tima sa Marakane. Napadača koji je još pre Tirane morao da zaduži crveno-beli dres i da "obeća" 20+ golova u sezoni. Možda Dijego Falčineli jeste taj, ne treba mu suditi posle prmašenog penala, ali je činjenica da je Italijan kasno stigao.

Za razliku od ere Vladana Milojevića, kada se Zvezda sve tri sezone u Evropi generalno više oslanjala na disciplinu u defanzivi, ovaj sastav koji vodi Dejan Stanković ima sve predispozicije da igra na gol više. Ben, Katai, Ivanić i Kanga kao da svojim ofanzivnim karakteristikama šalju poruku da "odbrana ne može da primi golova koliko napad može da postigne." Međutim, i njima je potreban neko ko će koristiti te njihove lopte, "igrati" sa njima, otvarati im prostor...

Tu dolazimo i do uprave kluba koja kao da se kockala, čekajući da Zvezda sa ovom ekipom obezbedi plej-of LŠ, siguran novac i grupnu fazu LE, te da onda krenu u akciju oko pojačanja. Možda je to Zvezdi ranije i polazilo za nogom, ali kako stihovi jedne narodne pesme kažu - Svi kockari gube sve, kasnije ili pre!

Crvena zvezda Foto: Crvenazvezdafk.com

Naravno, ne smemo zaboraviti da je pandemija korona virusa poremetila kompletnu transfer politiku širom Evrope, produžila prelazni rok do oktobra i tako donekle otežala i Zvezdi, ali to je opet do čelnika kluba zbog čega crveno-beli protiv Omonije nisu imali ekipu koja je za 15-20 odsto jača od Kiprana.

Jer da jesu, sada bi verovatno pričali o Zvezdi kao učesniku plej-ofa LŠ, a ne o timu kom je nedostajalo malo sreće za uspeh. Sreća mora i da se zasluži! Prethodne dve (čak i tri) godine crveno-beli su je definitivno zaslužili protiv Trnave, Salcburga i Kopenhagena! Sada, protiv slabijeg rivala od prethodnih, Zvezda je morala da se osloni na kvalitet - ne na rulet u penal seriji!

Video: Zvezda ispala iz Lige šampiona posle penal drame, čeka ih borba za Ligu Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radosav

    17. septembar 2020 | 10:49

    Onaj mali Gavric je jedini koji ima gene napadaca i uvek ide na dribling i prema golu protivnika . Zasto taj decko nije poceo iz pocetka . Svi ostali kobajagi napadaci se plase lopte i to je to . Bolje je sto nisu usli u ligu sampiona tamo bi sa ovim igracima bili samo topovska hrana za druge ekipe.

  • Dusan

    17. septembar 2020 | 11:03

    Ustanite Delije i oterajmo Stankovica dok nije kasno.da se spase sto se spasiti moze.Svojevremeno je oteran Dzaja a da nemoze ON.Sanjim idemo u propast.Nek vezba u zonskoj ligi.

  • dg

    17. septembar 2020 | 10:37

    Izbor trenera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA