Bizaran slučaj iz nemačkog fudbala: Izgubili 37:0, distancirali se od rivala da ne dobiju koronu

Poraženi klub je našao način da igrači ne zaraze, ali i da ne budu teško kažnjeni zbog izbegavanja da igraju

  • 0
amateri Foto: youtube/AZ-Online

Nemački amaterski tim "SG Ripdorf/Molzen II" poražen je sa neverovatnih 37:0 protiv ekipe "SV Holdenstedt II" zbog toga što su se igrači pridržavali mera distanciranja usled pandemije korona virusa.

Ovaj neobičan slučaj dospeo je i na stranice brojnih evropskih sportskih medija, s razlogom, jer su igrači poraženog tima pokazali visok stepen odgovornosti u delikatnoj situaciji, stavili zdravlje ispred trčanja za loptom, i ispred rezultata koji je za njih ovog puta bio u drugom planu.

Fudbaleri ekipe "SG Ripdorf/Molzen II", koji se inače takmiče u 11. nemačkoj ligi, region Donja Saksonija, nisu ubedile garancije Fudbalskog saveza te regije da je bezbedno igranje utakmice, pa su odlučili da bojkotuju meč, ali su mudro postupili kako ne bi bili ni kažnjeni zbog odbijanja da igraju, a ni zaraženi.

Kad je utakmica krenula, oni su se samo distancirali od svojih rivala i sa bezbedne udaljenosti pratili kako igrači protivničkog tima izvode napad za napadom i postižu golove, za konačnih 37:0.

Ripdorf je inače u danima pre meča najavio bojkot kada se saznalo da je "SV Holdenstedt" kolo pre igrao sa ekipom koja je imala jedan slučaj zaraze. Prvi tim "Holdenstedta" je zbog toga morao u 14-dnevnu izolaciju, ali to nije važilo za drugi tim koji je na kraju i zabeležio jednu od najubeljivijih pobeda u istoriji kluba.

Psotoji i video zapisa sa pomenute utakmcie, evo kako je to sve izgledalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA