Degenek je za sekund "nadmašio" čak i Pogbu: Da li je ovo najduže izvođenje penala u istoriji?

Defanzivcu crveno-belih je trebalo 16 sekundi od momenta kada je sudija dunuo u pištaljku do trenutka kada je šutirao loptu

  • 41

Defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek kandidovao se u sredu veče, tokom penal serije između crveno-belih i Omonije, za možda i najdužeg izvođača udarca sa bele tačke u istoriji!

Naime, Degeneku je u četvrtoj seriji trebalo čak 16 sekundi da uputi udarac ka golu Fabijana, od momenta kada je engleski sduija Kris Kavana dao znak za izvođenje istog.

Iznenadio je Degenek mnoge pored malih ekrana, iznenadio je čak i brazilskog golmana koji je u jednom trenutku raširio ruke i zapitao se hoće li Zvezdin defanzivac šutirati, a onda ga je pročitao i praktično tom odbranom rešio penal seriju.

Zanimljivo, Degenek je za jedan sekund nadmašio Pola Pobgu čiji penal protiv Urugvaja u finalu U 20 Svetskog prvenstva 2013. je čak i FIFA nazvala najsporiji penal u istoriji fudbala. Doduše, uz ogradu da je tih 15 sekundi možda negde i nadmašeno, ali da podaci nisu poznati.

Pogba je poznat po tim sporim izvođenjima penala i oni su u dresu Mančester junateda išli i na skoro 12 sekundi pauze između sudijskog zvižduka i šuta igrača. To smo videli 2018. godine protiv Evertona (11.58 sekundi) kada je Francuz napravio čak 28 koraka  i - promašio.

Inače, neki nezvanični podaci kažu da je fudbaleru prosečno potrebno između šest i deset sekundi da izvede kazneni udarac od momenta kada mu sudija da znak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    17. septembar 2020 | 13:20

    Budim se jutros a on i dalje hvata zalet...

  • koji penal

    17. septembar 2020 | 14:14

    Zvao sam nettv mislio sam blokirala mi slika.

  • Igor

    17. septembar 2020 | 14:32

    Sadik mu je unistio i ono malo samopouzdanja sto je imao...Moli se Sadik da mu vrati kicmu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA