≫ 

Objavljeni dokumenti FSS-a za pozajmice: Evo koliko je Partizan uzeo novca od Saveza i koliko duguje

Procurila su dokumenta kao dokaz koliko je novca u 2020. godini leglo na račun Partizana od FSS-a, kao i šta je Savez sve plaćao u ime crno-belih

  • 39
Dokumenti FSS Partizan Foto: MNPress, Privatna arhiva

Borba Partizana i FSS-a ne jenjava već danima. Sve je počelo od meča na Karađorđu između Vojvodine i Partizana, gde su crno-beli žestoko negodovali zbog suđenja Srđana Jovanovića. Usledila je serija saopštenja na obe strane i intervjui čelnika FSS-a koji su izazivali nova oglašavanja iz Humske.

U poslednjem saopštenju FK Partizan je poručio da FSS-u ne duguje milion evra, kako su tvrdili čelnici Srpske kuće fudbala, već su istakli da je reč o brojci od 411.000 evra.

Međutim, u javnosti su se sada pojavili dokumenti koje je ekskluzivno objavio list Srpski telegraf na svom portalu Republika, a koji ukazuju na to da je FSS uplatio nekoliko pozajmica Partizanu i da su sve one načinjene u 2020. godine.

- Na današnji dan, FK Partizan nacionalnom Savezu duguje 411.000 evra po različitim osnovima, ukupno u poslednjih pet godina. Sve te pozajmice, u poslednjih pet godina, Partizan je uredno vraćao Savezu, budući da je uvek postojalo sredstvo obezbeđenja u vidu novčanih priliva od UEFA ili od transfera igrača - navedeno je u saopštenju Partizana pre nekoliko dana, ali dokumenti to demantuju.

U dokumentima se vidi da je Partizan od Saveza uzeo nekoliko pozajmica u periodu od 18. februara, pa zaključno sa 28. julom ove godine. Najveći deo pozajmica uzet je za regulisanje dugovanja potrebnih za UEFA licencu.

Objavljena je takođe i molba Partizana koja je poslata na adresu Jovana Šurbatovića, da Savez uplati crno-belima pozajmicu od 150.000 evra, na šta je pozitivno odgovoreno i ubrzo sklopljen i poslednji ugovor 28. jula.

Objavljeno je i da Partizan nije ispunio sve obaveze predviđene zbog procenta od 3 odsto za transfere, što su iz Humske nazvali reketaškom kamatom.

Partizan na ime procenta od 3 odsto od transfera, do sada je od transfera trebalo da isplati 815.000 evra, ali nije isplaćen čitav iznos, već fali 230.000 evra.

Objavljene su na kraju i kazne koje je Savez platio za Partizan kod UEFA, koje su crno-beli isplatili sa zakašnjenjem od po nekoliko meseci.

Kreće Bundesliga - večeras (20.30) šampion Nemačke i Evrope Bajern čeka Šalke na Alijanc Areni, a imajući u vidu kako su Bavarci završili prethodnu sezonu, gostima se loše piše. To kažu i kvote: kec je 1,15, a kombinazzija 1&4+ 1,68. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - Šalke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojle

    18. septembar 2020 | 11:59

    Katastrofa šta su napravili od kluba... Cela liga protiv nas (?!), u ratu smo sa svima... Bežite iz Partizana!

  • Kursumlija

    18. septembar 2020 | 11:36

    Nije moguce da lazu Bjekovic,Vukotic,Krstajic i drugi ljudi koji su u savezu svaki bozji dan!!!Znaci da ova UPRAVA nije normalna!!!Ej mi trazimo pozajmice od 150.000e.Pa gde su pare od Pavloviva,a i pre Pavlovica nebitno je,samo recite navijacima gde su pare?Vi optuzujete Zvezdu i Fss a nas vrtite ko majmune da vam poverujemo u sve to!kako stvari stoje ondah Partizan u ovom trenutku nema ni 10.000e na racun,sto me ne bi ni cudilo da je istina!!!UPRAVA NAPOLJE!!!UPRAVA NAPOLJE!!!ni jedan jedini klub u Srbiji ne uzima usta druge klubove vec rade svoj posao dok gospoda iz Partizana sa sve bolesnikom Z.Panticem mapada sve zivo a samo su oni kao cisti!!!Svi nas mrze bre zbog bolesnih napada na druge i lazi koje iznosite!!!

  • Uprava napolje

    18. septembar 2020 | 11:57

    Nema većih štetočina od Vučelića i Vazure, marš iz kluba!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA