≫ 

Emotivni Stanković: Dao bih litar krvi da uđemo u Ligu Evrope, ne vređam inteligenciju zvezdaša

Trener Zvezde pojasnio svoju izjavu posle žreba

  • 44
dejan stanković

Foto: MN Press

"Zvezda mora dalje", poruka je Dejana Stankovića posle eliminacije od Omonije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a dan pred novi superligaški meč, protiv Voždovca (nedelja, 21).

Stanković je insistirao da se na konferenciji za medije akcenat stavi na taj meč, ali su novinari odvukli Dekija da se osvrne na duel u Nikoziji.

- Voždovac je ekipa koja u zadnje vreme drži svoj stil igre, ne odustaju od nečega što su započeli pre pet godina. Uvek igraju napadački, nadigravaju se, pogotovo kad je Zvezda rival. Znamo da će  doći da se nadigravaju. Mi smo spremni za to, posebno ovde kod nas na Marakani. Posle 120 minuta meča sa Omonijom biće promena u startnoj postavi. Moramo da vidimo kako se ko oseća. Neću sigurno rizikovati igrače koji su "pola- pola" sa spremnošću da li može da irga.

Prvo pitanje novinara odnosilo se na utakmicu u Nikoziji, eliminaciju i, kako je rečeno, neubedljivu Zvezdu, ali je Stanković pre odgovora na to pitanje napravio digresiju: pojasnio je svoju diskutabilnu izjavu da je Zvezda imala "težak žreb kada je dobila Celje ili Ararat" u plej-ofu za Ligu Evrope.

- Pre svega, bila je ta naša objava, želim to da sklonim kao nedoumicu jer se ne igram sa inteligencijom Zvezdinih navijača. Moja naznaka je bila samo što ne igramo kod kuće na "Marakani", koja nosi energiju u bilo kom smislu, a ne da sam nezadovoljan imenima rivala. Naravno da sam prezadovoljan žrebom i da smo favoriti u tom meču.

Fk Čukarički, Fk Crvena Zvezda

Foto: Nikola Tomić

Osrvnuo se Deki potom na utakmicu sa Omonijom, sad i nikad više kako je rekao, jer je ona prošlost.

- Analize utakmica radim sa mojim timom, igračima, stafom. Nikome nije više krivo nego meni. Da li smo igrali dobro, to je sad diskutabilno. Uradili smo dosta dobrih stvari, imali 4-5 šansi, kada to ne uspeš das okreneš u momentu kada dominiraš onda si u problemu. Ne pravdam se teškim vremenom, ne pada mi napamet. Zvezda je klub koji ide napred, dao bih litar krvi da uđemo u Ligu Evrope. Na utakmicu sa Omonijom stavljamo tačku. Od sada samo sa Voždovcem, to nam je sledeći rival kojeg izuzetno poštujem.

Na novinarsko pitanje da "Stanković brani igrače koji su dosad ostavili loš utisak", Zvezdin trener kaže:

- Ne moram nikoga da branim, nisam obezbeđenje da moram da ih branim. Bilo je momaka koji su stisli zube, Ben i Katai. Povrede su sastavni deo fudbala. Moglo je biti bolje, a moglo je i gore. Radimo na tome svaki dan, fudbal je živa igra, ne može se stavljati upitnik iza igrača na osnovu jedne utakmice. Klub je stao iza nas, mi od sveg srca želimo Ligu Evrope. Ponavljam - litar krvi bih dao za to. Nemojte izvlačiti iz konteksta nešto što nema veze sa fudbalom. Uvek ću braniti svoje igrače za koje znam da imaju kvalitet, biće oni bolji, ali ne bih stavljao upitnik iza njih.

Novinari su nastavili da insistiraju na osvrtu na meč sa Omonijom pitanjem da li mu je taj poraz dosad najteži trenutak u Zvezdi.

- Ja kažem da pričamo o Voždovcu, ti se vraćaš na Omoniju, ok? - pitanjem je reagovao na pitanje Stanković, pa sa dosta emocija odgovorio.

- Nismo realizovali prilike kad smo imali dominaciju, nismo dali gol i ja preuzimam odgovornost. Zvezda mora da ide napred. Da, teško mi je, jer sam zvezdaš, teško mi je, jer sam zvezdino dete i neko ko voli Zvezdu. Možeš onda da zamisliš koliko mi je teško. Ali moramo napred da idemo - i demo da uđemo u Ligu Evrope - ima li tu nešto nejasno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    19. septembar 2020 | 16:32

    Ko je doveo italijana koji je u seriji b sedeo na klupi !???? Ko je odlucio da taj covek sutira penal a proveo je 15 min na terenu!???? Ko je odlucio da zvezda nije favorit na mecu sa omonijom !????? Ja sam se sprdao sa izjavama save milosevica da posle izgubljene utakmice "nema nista da zameri igracima i da je zadovoljan igrom"!??? Pocinjemo li i mi i nasi treneri sa tim cirkusom !????

  • Ale ale ale ooooo

    19. septembar 2020 | 15:58

    Očekivao sam bar 500 TERZINIH DELIJA PLAĆENIKA na prvom treningu, da bakljama i pesmom daju podršku raspalom timu i treneru početniku!!! Taj STAFF trener i ITALIJANO DASA NA KOLENIMA nas je koštao najmanje grupe LE svojom u najmanju ruku očajnom postavkom igre a kasnije izmenama i kukavičkom igrom protiv tima ne jačeg od čukaričkog!!! Glavni krivac TERZA se krije iza svega, iza 3 nikad gorih prelaznih rokova, iza bezbroj kombimacija igrača gde je ukrao brdo para iz kluba, iza tima bez ijednog krštenog beka, bez špica. Kao zvezdaš kažem, da kada bi znao da će terza i cela lopovska uprava da odu usled poraza u sledećem kolo od ara/celj, sve bih pare uplatio na keca i prvi put u životu navijao PROTIV ZVEZDE!!!!!!!!

  • Momci

    19. septembar 2020 | 16:32

    Mozes ti da das i 5 litara krvi sve bi bilo uzalud, nisi ti trener a neces nikad ni biti👎👎😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA