• 19
 ≫ 

"Partizan oštećen za gol, Zlatibor za penal": Nekadašnji sudija analizirao sporne detalje iz Užica

, Telegraf
 ≫ 

Zdravko Jokić kritikovao arbitražu Zorana Širokog na spornoj utakmici

  • 19

Ni osmo kolo Superlige nije prošlo bez kontroverzi vezanih za suđenje, a najviše se bure diglo posle utakmice u Užicu između Zlatibora i Partizana koju je "začinio" glavni arbitar Zoran Široki.

Najsporniji detalji dogodili su se u 30. minutu, kada je poništen pogodak Bojana Matića, kao i u 79. kada je crno-belima dosuđen penal zbog navodnog igranja rukom igrača Zlatibora.

U oba navrata, glavni sudija je pogrešio, smatra Zdravko Jokić, nekadašnji sudija koji je u studiju Arene Sport analizirao sporne detalje.

Kada je reč o pogotku Matića, Jokić kaže da je jasno da su sudije pogrešile.

- Najbitniji je momenat upućivanja lopte. Vidite da igrač Partizana nije u ofsajd položaju. Noga belog igrača je ispred njega. Pomoćni sudija je bio prebrz. Nije bio ofsajd - ocenio je Jokić.

Najviše bure se podiglo u 79. minutu kada je posle kornera Partizanu dosuđen penal zbog navodnog igranja rukom napadača Zlatibora Đokića.

- Lopta prolazi kroz noge igrača u belom, on je nije dotakao da bi se zaustavila. Lopta potom udara u grudi drugog belog igrača. Govor tela sudije, njegova reakcija, mahinalno je pokazao na penal nakon reklamacije igrča Partizana. Ne znam da li je dobro video situaciju.

- Devtka nije igrala rukom, ovog drugog je pogodila u grudi, Sadik diže ruku, a on (Široki) pokazuje na penal. Da li je ta reakcija Sadika njega naterala ne znam. Ali ovo nije ispravna odluka. Ne treba govorom tela naglašavati penal, Široki je pogrešio - poručio je Zdravko Jokić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    21. septembar 2020 | 20:45

    Пре тог поиштеног гола, лопта је у гол ауту, не у корнеру тако да таман посла да је 32 загорска оштећена..у оба случаја суђено је на штету Златибора...

    25
    6

    Podelite komentar

  • Baster

    21. septembar 2020 | 21:14

    A da li je bio korner,nakon kog je postignut taj poništen gol?

    23
    0

    Podelite komentar

  • Nscz

    21. septembar 2020 | 21:18

    Sve u svemu. Partizanu opet penal

    18
    7

    Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima