Norvežani kukaju pred meč sa Srbijom: Selektor nema kontrolu nad dvojicom najboljih igrača

Rival Orlova u problemu zbog Sorlota i Kinga

  • 4
Lars Lagerbek Foto: Guliver/Trond Tandberg/Getty Images

Kako za Srbiju, tako je i za fudbalsku reprezentaciju Norveške polufinalni meč plej.ofa Lige nacija jedan od najvažnijih u novijoj istoriji!

Samo jedna selekcija će obezbediti finale i mesto domaćina protiv Škotske ili Izraela, te otuda i ne čudi što se duel u Oslu 8. oktobra smatra "finale pre finala."

Selektor Orlova Ljubiša Tumbaković ima svoje probleme i u četvrtak će objaviti spisak, dok se Lars Lagerbeg bori sa "svojim demonima." A prema navodima norveških medija, to su Aleksander Sorlot i Džošua King - dvojica najvažnijih igrača uz Erlinga Halanda.

Naime, u jednom autorskom tekstu norveških medija navodi se da selektor nema kontrolu nad pomenutim igračima u smislu da je Sorlot nedavno završio transfer u Lajpcig i da mu je u glavi trenutno najbitnije da se izbori za mesto u ovom bundesligašu. Opet, nadaju se da je "golgeterske kopačke" koje je nosio igrajući za Trabzon ostavio na sebi.

S druge strane, King je sa Bornmutom ispao u Čempionšip i nije odigrao zvaničan meč još od 16. jula. U međuvremenu je "ni na nebu ni na zemlji" u smislu da li će ostati ili menjati klub do kraja prelaznog roka.

Zato i ne čudi što se tamošnji novinari pitaju da li termin meča uopšte odgovara Sorlotu, Kingu i Lagerbeku, ali dodaju da je velika sreća što je Erling Haland u formi već na početku sezone.

- Norveškom fudbalu su u oktobru potrebni najbolji ljudi, više nego ikad - stoji u zaključku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    23. septembar 2020 | 16:54

    Hahaha norvezani znaju da sa babama nas mogu pregaziti...

  • MNOGO LADNO U NORVESKU AL STANDARD

    23. septembar 2020 | 17:40

    Cuj Norvezani imaju problem pa lagano da posalju ekipu iz srednje SKOLE klinaca rasturice Srbiju i tumbakovica koji BLAGE VEZE NEMA, ILI MU NEKO KROJI TIM, A ON SAMO KLIMA GLAVOM KAO NOJ. Nismo mi ni za njiva ligu a kamo li za euro da nas tamo ponizavaju ENGLESKA, HRVATSKA

  • Boske100

    23. septembar 2020 | 20:35

    Hahahaha, a naš "selektor" nema kontrolu nad 25 igrača i 3 menadžera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA