≫ 

Zvezda u Jermeniji spasava sezonu: Ararat u produžetku zakazao plej-of sa Beograđanima

Strelac jedinog gola za domaći sastav bio je Ukrajinac Vakulenko

  • 10
Crvena zvezda Foto: Crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde u Jermeniji će tražiti prolaz u Ligu Evrope, jer je Ararat odneo pobedu protiv Celja 1:0, i to u produžetku preko Ukrajinca Sarhija Vakulenka u 111. minutu, za trijumf i prolaz u plej-of za drugo po jačini evropsko takmičenje.

U retko monotonoj utakmici, obostranoj demonstraciji antifudbala, tragičar je bio defanzivac gostujućeg tima, Hrvat Dangubić, koji je izgubio loptu blizu korner ugla, usledio je centaršut igrača Ararata, potom još jedan sa druge strane, a Vakulenko se na kraju snašao i lako pogodio pored razređene defanzive gostiju.

Bio je to jedini trenutak vredan pomena, za slavlje legije stranaca u jermenskom timu u kojem je u startnoj postavi bilo mesta za samo jednog domaćeg fudbalera.

Ararat će dočekati Zvezdu narednog četvrtka, biće to meč sezone po crveno-bele za koje bi eliminacija protiv tima zaista skromnih mogućnosti bila ozbiljan šamar.

Jermeni su počeli meč u sastavu: Čupić, Alemao, Vakulenko, Anhelo, Humanes, Sanogo, Šahinjan, Gugran, Narainh, Martinez, Lima.

Igrali su još Otubanjo i Ambartsjuman.

Omonija kobna i po Ararat i po Zvezdu, sva tri evropska meča Jermeni igrali produžetke!

Podsetimo, Ararat je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ispao od Omonije posle produžetaka, dok je drugom odigrao lud meč protiv Fole Eš iz Luksemburga i pobedio posle produžetaka sa 4:3, nakon što je u 90 minuta rezultat bio 3:3.

Neverovatno je uopšte kako su Jermeni uspeli da prođu Luksemburžane, jer su imali zaostatak od 1:3 u 91. minutu, i igrača manje?!

U hičkokovskoj završnici Jermenima su svirana dva penala, oba su i iskoristili, da bi u produžetku junak bio, kao i danas protiv Celja, Ukrajinac Vakulenko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baca

    24. septembar 2020 | 18:36

    Problem je dug put i trener amater. Sa drugim trenerom bilo bi 4:0 za Zvezdu.

  • Ramaro

    24. septembar 2020 | 19:52

    Izvuci Ararat ili Celje je ludacka sreca. Imate vise srece nego fudbalske pameti. A ako ne uspete da prodjete dalje vi ste zaista jadan i bedan tim samo za domacu upotrebu.

  • inferno

    24. septembar 2020 | 18:48

    Pa vama su kvalifikacije za Araratom za kup Kojic Kebe ostale za spas. Sramota, a koliko je samo ulozeno u tim. Ovo ce biti propast sezone a ne spas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA