≫ 

Kontroverzna VAR pobeda Reala iz penala, Jović konačno starter: Srbin jednim potezom najavio trijumf

Biće polemika i posle ove pobede Madriđana

  • 7
real madrid

Foto: Tanjug/Ap

Mučenje Reala u Andaluziji prekinula je VAR odluka za penal gostiju koji je realizovao Serhio Ramos, za 3:2 i prvu pobedu u sezoni.

Srpski napadač Luka Jović konačno je dobio šansu kod Zidana, čak je bio starter (prvi put posle 252 dana), a jedini Lukin potez vredan pomena desio se u 67. minutu kada ga je s leđa, dok je furiozno hitao ka golu, oborio Emerson na ivici kaznenog prostora i zaradio crveni karton.

VAR je intervenisao i u toj situaciji, nije bio sporan prekršaj već da li je bio unutar kaznenog prostora, a na kraju je Realu dodeljen samo slobodan udarac.

Luka Jović

Foto: Tanjug/Ap

Pre i posle te situacije Jović nije bio preterano zapažen, ponovo je bio previše "odsečen" od ostatka tima koji, istina, i nema preteranog entuzijazma da razigrava Srbina. Kao da saigrači ne primećuju njegove kretnje i prisustvo na terenu u većini situacija. To je i utisak većine španskih medija posle utakmice.

U svakom slučaju, Jović je jednim trkom možda i preokrenuo tok meča, pošto su gosti posle isključenja igrača Betisa, brojčano jači, na kraju uspeli da dođu do gola, mada su u tome imali asistenciju iz var sobe odakle je procenjeno da je Bartra igrao rukom u kaznenom prostoru.

Ipak, utisak je da je bivšeg igrača Barselone gurnuo fudbaler Reala u borbi za loptu te je ovaj nehotice udario loptu rukom, pa će i ova situacija sigurno izazvati brojne polemike.

Do ovih ključnih detalja utisak je da je Betis bio bolji, posebno u prvom poluvremenu kada je golovima Mandija i Karvalja u rasponu od samo dva minuta poništio vođstvo Reala u režiji Valverdea.

U nastavku, dve pomenute situacije kod kojih je VAR morao da interveniše, bile su presudne da pobeda ode na stranu šampiona.

Recimo i to da je Ramos Panenkom sa 11 metara matirao golmana Betisa i pogodio za trijumf Madriđana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    27. septembar 2020 | 00:08

    Jovic ne zna gde tera :)

  • Will Mosley

    26. septembar 2020 | 23:47

    Tipicno za Penal Vardrid.

  • platipus

    27. septembar 2020 | 08:13

    Jovicu do 70og minuta dodali 2 (citaj DVE) lopte,i kad su mu trecu dodali,sve odradi fudbalski i igrac ga faulira i dobije crveni ja 2-2. Tu stupa pametni Zidan i vadi Jovica,iako je Benzema promasio tada i prazan gol. I ne bi ga do prekosutra dali da sudija nije odradio sta je odradio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA