≫ 

Reprezentativac Jermenije prekinuo karijeru, uzeo pušku u ruke i otišao u rat da brani svoj narod!

Varazdat Harojan je bio blizu ugovora sa grčkim AEL-om, ali je odlučio da odustane i stavi se u službu otadžbine

  • 10
Varazdat Harojan Foto: Guliver/Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images)

Varazdat Harojan reprezentativni štoper Jermenije odlučio je da prekine fudbalsku karijeru i vrati se u zemlju i stavi na raspolaganje vojnim vlastima. Kao slobodan igrač bio je na pragu prelaska u grčki AEL, ali je odlučio da uzme pušku u ruke i da brani svoj narod.

Harojan je zbog rata u Nagorno-Karabahu odlučio da prekine pregovore sa AEL-om jer nije mogao da se u ovakvoj situaciji obaveže višegodišnjim ugovorom sa grčkim klubom.

Dogovor sa klubom iz Larise je već bio postignut, preostale su formalnosti i potpisivanje ugovora. Reprezentativac Jermenije će umesto fudbalu da se posveti ratu u Nagorno-Karabahu.

- Harojan nije potpisao ugovor. Nadam se da ćemo sarađivati ubudući, ali on ne zna kada će opet igrati fudbal. Jermenija je ušla u rat, a on se odazvao pozivu za vojsku, uzeo pušku u ruke i ide da brani svoju porodicu i svoj narod - rekao je Harojanov menadžer.

Harojan je tokom karijere odigrao 52 meča za reprezentaciju Jermenije i postigao je dva gola. Prošao je sve reprezentativne kategorije, igra na odbrambenoj poziciji, a sada će imati tu ulogu i u ratu protiv Azerbejdžana.

Inače, neverovatna je informacija da je je odziv na opštu mobilizaciju u Jermeniji bio 100 odsto.

Podsećamo i da zbog proglašenog ratnog stanja u Jermeniji, Zvezda meč protiv Ararata nije mogla da igra u Jerevanu, već je UEFA duel pomerila na Kipar, a on je na programu u četvrtak od 19 časova u Nikoziji.

Video: Novi stravični snimci ratnog sukoba između Azerbejdžana i Jermenije

Pročitajte i:

Zašto ratuju Jermenija i Azerbejdžan tolike godine: Čiji je Nagorno-Karabah? 

Erdogan plaća sirijske pobunjenike 700 evra mesečno da se bore protiv Jermenije 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA