Arsenal posle penala pobedio Liverpul u Liga kupu! Grujić se pokazao Klopu, ali nije imao sreće

Fudbaleri Arsenala pobedili su Liverpulu i plasirali se među osam najboljih ekipa Liga kupa

  • 0
Britain Soccer League Cup Foto: Tanjug/AP

Na identičan način na koji je šampion Engleske prošle godine dobio tim Arsenala, sada su Tobdžije uzvratile - izvođenjem penala, pošto je u regularnih 90 minuta bilo 0:0.

Srpski vezista Marko Grujić je odigrao ceo meč za Liverpul, ali se nije našao među izvođačima jedanaesteraca gde je Liverpul imao prednost posle tri serije kada je penal za Arsenal promašio Mohamed Elneni.

U četvrtoj seriji taj promašaj nije uspeo da materijalizuje Divok Origi, Bernd Leno mu je odbranio, a do kraja pete serije su Kertis Džouns u Liverpulu i Ejnsli Mejtland-Najls i Nikolas Pepe u Arsenalu bili sigurni.

U šestoj je Hari Vilson promašio i drugi penal za Liverpul, dok je na drugoj strani Džozef Vilok imao mnogo sreće. Adrijan ga je pročitao, bacio se ulevo i zakačio loptu koja se nekako ušunjala u mrežu za pobedu Tobdžija.

Pre toga, tokom meča je Liverpul bio bolji i konkretniji. Jednu je Van Dajku namestio i Marko Grujić, Diogo Žota se sve više pokazuje kao ozbiljno pojačanje jer je imao dobar šut u 12. minutu, ali i pokušaj glavom u 45.

APTOPIX Britain Soccer League Cup Foto: Tanjug/AP

Minamino je u nastavku te akcije iz čiste situacije pogodio prečku, a Arsenal je imao mnogo sreće.

Van Dajk je zapretio u 53. minutu, Leno je sedam minuta kasnije odbranio i Grujiću, probao je Srbin i glavom u 63, ali nije mogao do gola pored Lena.

Britain Soccer League Cup Foto: Tanjug/AP

Arsenal je konkretnu priliku imao preko Roba Holdinga dvadesetak minuta pre kraja, Adrijan mu je odbranio, a do kraja pogodaka nije bilo.

Londonski tim je u četvrtfinale prošao zajedno sa Mančester junajtedom, Mančester Sitijem, Njukaslom, Totenhemom, Stoukom, Evertonom i Brentfordom.

APTOPIX Britain Soccer League Cup Foto: Tanjug/AP
Britain Soccer League Cup Foto: Tanjug/AP

Video: Falćineli duplirao prednost u 60. minutu, Zvezda na korak od Lige Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA