≫ 

Gent, Hofenhajm i Liberec mogu s navijačima protiv Zvezde, a oni su trenutno zabranjeni na Marakani

Ostaje pitanje da li će u narednim danima ili do početka takmičenja u Ligi Evrope srpske vlasti dozvoliti povratak navijača u kapcitetu od 30 odsto po preporukama UEFA

  • 5
Crvena Zvezda, Europa, Evropa Foto: Nikola Tomić

Crvena zvezda je posle današnjeg žreba saznala da će u grupnoj fazi Lige Evrope igrati protiv Hofenhajma, Genta i Slovana iz Libereca.

Posle žreba su čelnici Zvezde bili zadovoljni, a odmah su istakli i da ih raduje najava UEFA da će biti dozvoljeno da na stadionu bude 30 odsto kapaciteta stadiona, što znači da bi na Marakani bilo dozvoljeno da bude oko 17.000 navijača.

Belgija, Nemačka i Češka, zemlje u kojima će Zvezda gostovati, oslabile su mere zbog pandemije korona virusa i dozvolile su da na stadionima bude limitiran broj navijača.

Ovo znači da postoji osnova da se prihvati i predlog UEFA da na mečevima u Evropi bude 30 odsto kapaciteta stadiona, pa bi, prema trenutnom stanju situacije u Češkoj, Nemačkoj i Belgiji, Zvezda igrala pred navijačima Libereca, Hofenhajma i Genta.

Prema trenutnoj situaciji, publika na srpskim stadionima nije dozvoljena, tako da ukoliko ostane ovakva situacija, na Marakani neće biti publike kada Zvezda bude dočekivala svoje rivale u grupi.

Ipak, do 22. oktobra, kada je na programu prvo kolo, ima još vremena da srpske vlasti i Krizni štab za borbu protiv korona virusa promene odluku i dozvole da se publika vrati na stadione u Srbiji, što bi sigurno pomoglo i Zvezdi u borbi za evropsko proleće.

Video: Terzić o grupi u LE: Napadamo Evropsko proleće, neće biti pojačanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA