≫ 

Liverpul izgubio ponos u Birmingemu, poražen 7:2: Istorijska bruka šampiona Premijer lige!

Klopov tim nije ličio na sebe, nije ličio ni na premijerligaški tim

  • 23
fudbaleri liverpula Foto: Tanjug/Ap

Kakav dan u Premijer ligi, za potpunu nevericu, kakva "seča" velikana Junajteda i Liverpula u samo nekoliko sati.

Posle deabkla Mančestera sa Totenhemom od 6:1, vladajući šampion Engleske, moćni Klopov Liverpul je u Birmingemu protiv Aston Vile prošao još gore, brutalno je išamaran, primio je sedam golova, doduše dao je dva, ali ne umanjuje to nimalo bruku i sramotu koju je priredio svojim navijačima.

Aston Vila - Liverpul 7:2, u 4. kolu Premijer lige!

Mrežu Redsa nemilice su tresli Votkins - tri puta, Griliš - dva puta, Mekgin i Barkli!

Ponižene goste veće sramote spasao je dvostruki strelac Salah.

mohamed salah Foto: Tanjug/Ap

Teško je objasniti ovakav raspad Klopovg tima. Jeste početak sezone, jeste da se i od šampiona ne mogu očekivati stabilne i top partije u kontinuitetu, ali ovakvo izdanje, ovakav horor niko ni u najpesimističnijim prognozama od navijača Redsa, nije mogao da očekuje.

Očekivali su da zablista nek od njihovih miljenika, ali je umesto njih "šou ukrao" lider Vile Džek Griliš koji će partiju protiv aktuelnog prvaka Engleske, doskorašnjeg šampiona Starog kontinenta, prepričavati unucima.

Plesao je Griliš, uz dva gola upisao je i tri asistencije, odigrao meč karijere, za tim koji je prethodne godine jedva sačuvao status u Premijer ligi.

Svaka čast Grilišu, ali kakav je samo bum napravio Oli Votkins na ovoj utakmici!

Bivši napadač Brentforda postigao je savršeni het-trik, i to u prvom poluvremenu - jedan gol postigao je desnom, drugi levom nogom, a treći glavom! Doduše, kod prvog, već u povoju meča svojsku mu je "pripomogao" golman Redsa Adrian pacerskom intervencijom.

oli votkins Foto: Tanjug/Ap

Nije Adrian osetio opasnost, dao je loš pas saigraču, a Griliš prvi stigao do te lopte, proigrao potpuno usamljenog Votkinsa, kome je ostao lakši deo posla, za vođstvo i najavu brodoloma Liverpula.

Bio je ovo po mnogo čemu istorijski dan u Premijer ligi, i po činjenici da se prvi put desilo da dva najtrofejnija kluba Junajted i liverpul prime "6+" golova u istom danu.

Vila je do kraja poluvremena nokautirala goste, bilo je 4:1 na isteku 45. minuta. igrači Liverpula delovali su bespomoćno da ispariraju rivalu, srljali su iz greške u grešku, šampionsko samopoudanje im se gasilo sa svakim primljenim golom.

Klop je bio u neverici, nije mu se ovako nešto nikad dogodilo od kada je preuzeo Liverpul, pokušao je da razmrda tim, da protrese igrače, ali se tresla samo mreža Adriana: Barkli je pogodio za 5:1, a Griliš, taj sjajni Griliš, stavio tačku sa dva gola pred zatvaranje utakmice, "ubio" goste bez metka.

Vrh tabele Premijer lige posle 4. kola izgleda ovako: Everton 12, Aston Vila 9, Lester 9, Arsenal 9, Liverpul 9, Totenhem 7...

Čeka nas, dakle, jedna od najuzbudljivijih sezona ikad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    4. oktobar 2020 | 22:57

    Ма пусти Манчестер и Ливерпул важно је да "наша" Звезда не може изгубити.

  • E neka su

    4. oktobar 2020 | 22:23

    Kako me oborise smecari engleski

  • Fejsal Mulić

    4. oktobar 2020 | 23:16

    Eto vam van dajka, vidić najjači

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA