≫ 

Jojić o povratku, Zvezdinih +8, debiju na derbiju: Vratio sam se da Partizan uzme titulu i igra LŠ

Novi vezista crno-belih ističe da je motivisan i spreman da zaigra u svom matičnom klubu

  • 50

Miloš Jojić se vratio u Partizan i održao je konferenciju za medije u Humskoj u kojoj je otkrio kako su izgledali pregovori, da spreman i motivisan čeka povratnički debi u crno-belom dresu, kao i da mu je cilj da Partizan vrati titulu i da igra u Ligi šampiona.

- Kako je Sale Stanojević došao da bude novi trener, čitam vesti, tako mi zvoni telefon i zove me Ivica Iliev, kaže da me želi Stanojević. Moj cilj je bio da se vratim u Bundesligu, rekao sam to i ljudima iz kluba otvoreno odmah. Ali, nije došla adekvatna ponuda, Partizanova ponuda je bila najbolja i odlučio sam da je prihvatim. Motivisan sam, spreman i željan da opet zaigram u dresu Partizana - rekao je Jojić.

On ističe da je u proteklom periodu najviše bio u kontaktu sa Aleksandrom Miljkovićem i da je individualno trenerao, kao i da je svestan velikih očekivanja od njega.

- Sa Miljkovićem sam najviše bio u konaktu, trenirali smo u Beogradu individualno. Nisam ispratio šta se pisalo o meni, jer ja novine ne čitam. Ja sam bio strpljiv, želeo sam da vidim kako će se dešavati stvari u prelaznom roku. Svestan sam da dolazim iz drugačijeg ugla, nego u prvom mandatu. Znam šta se očekuje od mene, motivisan sam, više nego 100 odsto sam spreman u glavi, fizički ću biti uskoro i to je to. Želim da vratim Partizan tamo gde mu je mesto, da bude šampion i da uđe u Ligu šampiona - ističe popularni "Zeka", koji bi mogao da debituje baš na 163. večitom derbiju, koji je zakazan za 17. oktobar.

Miloš Jojić Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

- Imam mogućnost da debitujem u derbiju, ne znam šta je šef zamislio za tu utakmicu, ja još nisam odradio trening sa ekipom, već danas ću da se pripremam individualno, pošto ekipa trenira tek od srede.

Prisetio se epizode u Bašakšehiru, gde se nije naigrao.

- Godinu i po dana sam bio u Bašakšehiru, i poslednjih šest meseci u Austriji, nisam se puno naigrao, ne znam ni konkretan razlog, najvažnije da sam sada ovde. Zadnjih 6 meseci sam igrao dobro. Sa Bašakšehirom sam se rastao prijateljski, pružili smo ruku jedni drugima.

Jojić se setio i mečeva u mlađim kategorijama Partizana, kada je njegova generacija bila strah i trepet za sve.

- Mi smo bili generacija koja je harala. Zvezda nas nije pobeđivala, dobijali smo ih sa 5:1, 4:2, 3:0, čak smo i u Evropi pobeđivali sve, pa i Real Madrid.

Vezista ističe da Partizan ima dobar tim, ali i mnogo oscilacija u igri.

- Partizan ima dobru ekipu, to niko ne može da ospori, ali ima oscilacija u igri. To je sastavni deo fudbala, toga će biti još u karijeri, aludiram na poslednju utakmicu u Milanovcu.

Miloš Jojić Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Upitan je Jojić da li je možda kasno stigao u Partizan, jer je Zvezda već na 8 bodova razlike.

- Vratiću se na 2013. godinu, imali smo mi tada 13-14 bodova prednosti, sve smo prokockali, i igrali derbi za titulu, da smo izgubili, izgubili bismo i titulu. Mislim da je sve moguće, svi igraju fudbal, ni njima neće biti lako. Ne znači da ćemo mojim dolaskom dobiti sve do kraja, ali daćemo maksimum - rekao je Jojić, koji ističe da mu je ambicija i da se vrati u reprezentaciju Srbije.

- Od kako sam prešao u Keln nisam pozivan u reprezentaciju. Svakako da mi je želja i ambicija da se vratim u nacionalni tim.

Jojić veruje da će Partizan igrati u nekoliko različitih formacija i da ima tim koji to može da izvede.

Miloš Jojić FK Partizan Foto: MN Press

- U poslednjih šest meseci sam igrao formaciju 4-4-2 u rombu, prvi put sam igrao u toj formaciji, igrao sam i 4-1-4-1 i sa tri pozadi, mislim da u budućnosti imamo nekoliko opcija za različite formacije i da trener neće igrati sa jednom opcijom.

Jojić je ponovo zadužio dres sa brojem 39 koji je nosio i u prvom mandatu, a ističe da jeste pratio srpski fudbal, ali i da ne može da kaže kakva je razlika u kvalitetu u odnosu na to kada je igrao i sada dok ne odigra nekoliko mečeva.

- Jesam malo gledao, ali ne mogu da poredim, jer nisam izašao na teren. To je teško reći, videćemo da prođe neko kolo - zaključio je novi fudbaler Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    5. oktobar 2020 | 12:47

    Moracete za Titulu i Ls malo vise da kradete. Ovo do sad nije dovoljno

  • Kursumlija

    5. oktobar 2020 | 12:47

    Prvo sam uzeo da napisem kom.Pa onda da procitam sta je izjavio ovaj METALAC🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣SANJACES JE JOS DUGO DUGO...

  • N

    5. oktobar 2020 | 12:41

    Znaci brzo ides

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA