≫ 

Krenuo iz 7. lige, godinama igrao u nižem rangu, sada je na debiju za Italiju dao gol u 33. godini

Noć koju će Kaputo zauvek pamititi

  • 0
Frančesko Kaputo Foto: AP/Tanjug

Da život piše romane ili neke neverovatne priče, pokazalo se na primeru napadača Sasuola Frančeska Kaputa koji je u sredu veče postao najstariji debitant u istoriji reprezentacije Italije koji je postigao gol!

Fudbaler Sasuola je mrežu Moldavije (6:0) zatresao u 23. minutu i na taj način je krunisao sjajne partije koje u poslednje vreme pruža u Seriji A.

Ligi u koju je prvi put zakoračio 2009. u dresu Barija, gde ga je doveo Antonio Konte, sadašnji trener Intera, ali je vrlo brzo i ispao iz iste. Počeo je u sedmoligašu Toritu sa 18 godina, nakon što je bio na ivici da napusti fudbal, a posle Altamure i Noićatara zaigrao je 2008. za tadašnjeg drugoligaša Bari.

Na 142 meča za ovaj klub dao je 48 golova, s tim da je dve sezone proveo na pozajmicama u Salernitani i Sijeni. Potom je 2015. potpisao za Entelu, a onda je dve godine kasnije zadužio dres Empolija.

Te 2017. godine je sa Empolijem ušao u Seriju A kao najbolji strelac Serije B, a posle 42 gola na 79 mečeva za ovaj tim prešao je u Sasuolo za koji je na 39 mečeva dao 24 gola.

Tri je postigao na početku nove sezone, a čak 21 gol je imao na svom kontu prethodne. A za neke od tih zaslužan je i srpski reprezentativac Filip Đuričić koji igra sa Kaputom u Sasuolu i koji mu je često asitirao.

>>> Bosna i Hercegovina u Zenici od 20.45 dočekuje Severnu Irsku i, ako pobedi, ide u finale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo. Kvota na keca je 1,87, iks je 3,40, a dvojka 4,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bosna i Hercegovina - Severna Irska.

Video: Spavaš li mirno Zlatane Ibrahimoviću? Golčina uvukla i linijskog sudiju u slavlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA