≫ 

Evo kad, gde i protiv koga Srbija igra finale baraža za Evropsko prvenstvo!

Završnica baraža u novembru

  • 5
Filip Đuričić Printskrin: Twitter.com/Gimnasiarg

Reprezentacija Srbije pobedila je Norvešku sa 2:1 u meču polufinala plej-ofa za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Produžeci su odlučili pobednika susreta u koji su Norvežani ušli kao favorizovani tim sa svim očima uprtim u Erlinga Halanda.

Umesto njega, Sergej Milinković-Savić je izrastao u junaka svog tima sa dva gola, najpre u 82. minutu regularnog dela utakmice, a onda i u 103. minutu produžetka.

Našoj reprezentaciji sada sledi još jedan korak na putu ka prvenstvu na kom naš nacionalni tim nije bio još od 2000. godine. Na tom putu Srbiji stoji ekipa Škotske iz grupe C i poznato je i kada se taj meč igra.

Orlovi će u finalu plej-ofa za Euro naredne godine igrati 12. novembra. Za razliku od meča u Oslu, ovog puta će domaćin biti Srbija i jedina nedoumica je hoće li u novembru biti uslova da Orlovi imaju bilo kakvu pomoć navijača sa tribina.

To je nešto što će diktirati opšte stanje i pandemija korona virusa koja više od pola godine potresa ceo svet. Norvežani u Oslu su pomoć imali, jer je meč sa Srbijom pratilo oko 200 ljudi sa tribina stadion Uleval.

Da podsetimo, već je poznata i grupa na Evropskom prvenstvu u koju bi Srbija mogla da uđe ako prođe dalje. Reč je o grupi D u kojoj su Engleska, Hrvatska i Češka.

Škotska je overila plasman u finale protiv Srbije protiv Izraela, i to posle penala. Bilo je 0:0, a u penal seriji, 5:3, pošto je Zehavi promašio prvi šut. Do 69. minuta je igrao i lider Partizana Bibras Natho.

Video: Na ovom stadionu Srbija vodi odlučujuću bitku za Evropsko prvenstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB

    8. oktobar 2020 | 23:38

    Proći ćemo valjda. Posle duzeg vremena lepa igra nasih. Srećno momci

  • 🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️

    8. oktobar 2020 | 23:38

    Mozemo protiv Skotske, samo da ih ne potcenimo

  • РВ

    8. oktobar 2020 | 23:52

    Енглеска, Хрватска и Чешка, баш би нам била лепа група. Још ако преживим корону уживао би на ЕП.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA