≫ 

Bosanci poveli, pa zbog amaterske greške odbrane završili baraž: Severna Irska penalima izbacila BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine neće igrati na Evropskom prvenstvu sledeće godine jer je u polufinalu baraža ispala od Severne Irske

  • 1
Bosnia Northern Ireland Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Bosanci su na Grbavici izgubili 1:2 posle penala, pošto je u regularnom delu meča i posle produžetaka bilo 1:1. Bosna je povela golom Radeta Krunića u 14. minutu na asistenciju Branimira Cipetića.

Cipetić je sjajno prošao po desnoj strani i onda odatle servirao na tacni loptu za Krunića koji je sa desetak metara rutinski poslao loptu u donji desni ugao gola Severne Irske.

Čekalo se do 53. minuta na drugi gol na meču. Ovog puta, postigla ga je Severna Irska i njen Najal Mekgin.

On se posle "ničije" lopte prišunjao iza leđa neopreznom Cipetiću, pokupio loptu, a onda je srećno proturio pored Siniše Sanićanina i ostao sam pred golmanom Ibrahimom Šehićem.

Lagano ga je savladao, Edin Džeko je u 69. minutu promašio kolosalnu šansu kada je šutirao preko gola Severne Irske i do kraja je ostalo 0:0.

Ušlo se u produžetke, a zatim i penale gde su Višća i Hajradinović bili neprecizni za Bosnu, a kod njihovih rivala je promašio samo Savil i Severnoirci su otišli dalje. U finalu baraža ih čeka okršaj sa Slovačkom koja je u polufinalu bila bolja od Irske sa 1:0.

U ostalim mečevima odigranim u četvrtak uveče Gruzija je pobedila Belorusiju sa 1:0, Mađarska je slavila protiv Bugarske sa 3:1, Island je bio bolji od Rumunije 2:1, Severna Makedonija je savladala tzv. Kosovo 2:1, Slovačka je pobedila Irsku 1:0, a Škoti su posle penala eliminisali Izrael (0:0 posle 120 minuta).

Naravno, u najbitnijem meču večeri za navijače u Srbiji, naša reprezentacija pobedila je Norvešku sa 2:1 posle produžetaka i otišla na megdan Škotskoj u finalu baraža.

Bosnia Northern Ireland Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP
Bosnia Northern Ireland Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Video: Na ovom stadionu Srbija vodi odlučujuću bitku za Evropsko prvenstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA