≫ 

Korona virus udario i na Čehe: Posle Zvezde i Liberec domaćin u Ligi Evrope bez publike

Sve je više problema kako se bliži početak grupne faze

  • 3
Fk Slovan Liberec Foto: Guliver/Gabriele Maltinti/Getty Images

Deset dana je prošlo od žreba grupa za Ligu Evrope, a novi talas pandemije korona virusa počeo je da donosi drastične izmene kada je u pitanju organizacija utakmica i prustvo publike na njima.

UEFA je uoči žreba saopštila da publika može opet na stadione u međunarodnim takmičenjima, ali samo u kapacitetu od 30% i u zavisnosti od toga šta lokalne vlasti kažu uzimajući u obzir tok pandemije na datoj teritoriji.

Odmah posle žreba situacija je bila takva da su svi rivali osim crveno-belih, dakle Hofenhajm, Gent i Liberec, mogli da budu domaćini sa publikom.

Međutim, usled porasta broja zaraženih češke vlasti su ovog ponedeljka zaustavile sve sportske događaje na 14 dana počevši od danas. Taj period ne "kači" termin utakmice između Libereca i Crvene zvezde koji se u Češkoj sastaju tek u poslednjem kolu 10. decembra.

Takođe, Vlada Češke je najavila da će od ovog pravila biti izuzeti klubovi koji se takmiče u Evropi i da će moći da budu domaćini na toj teritoriji klubovima iz inostranstva, ali isključivo pred praznim tribinama.

Podsetimo, Crvena zvezda sezonu u grupnoj fazi Lige Evrope otvara gostovanje u Hofenhajmu 22. oktobra. Trenutno, prema odluci Kriznog štaba u Srbiji se fudbalske utakmice i dalje igraju bez prisustva publike.

Video: Ekskluzivno: Slavlje Kokeze i fudbalera Srbije u Oslu posle trijumfa nad Norveškom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roditelj

    12. oktobar 2020 | 20:48

    Onog trenutka kad se u Srbiji donese odluka da navijaci mogu na tribine dok se deca guse pod maskama tad ja kao roditelj mojoj deci necu dozvoliti odlazak u skolu.

  • Baxter

    12. oktobar 2020 | 23:16

    Sad lepo da se izracuna koliko bi iznosilo tih 17000 paketa ulaznica i da se drzavi ispostavi racun! Nek plate kad se prave pametni! Cela Evropa polako uvodi publiku na stadione a mi uvek najpametniji! Zivot ide aman, dosta je bilo korone i gluposti, zamlacujete nas vec vise od pola godine aloooo

  • Korona

    12. oktobar 2020 | 21:31

    Ako se dozvoli prisustvo publike na stadionima mora svima da se ukinu bilo kakve mere, jer svi znamo kakva ce rulja biti na severu okupljena. Onda nema poente drzati razmak ni u kaficima niti bilo gde drugde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA