≫ 

Brazilski velikan ostao bez glavnog sponzora zbog Robinja, nisu mu zaboravili silovanje iz Italije

Kompanija čija su ciljna grupa žene neće se više reklamirati preko slavnog kluba

  • 0
robinjo Foto: youtube/Santos Futebol Clube

Brazilski veteran Robinjo vratio se nedavno u brazilski fudbal, u matični Santos, da pomogne voljenom klubu da "ispliva" i vrati se na "zelenu granu" jer kuburi sa finansijama i pod transfer suspenzijom je od strane FIFA.

Otud je dogovorio sa čelnicima kluba platu od simboličnih deset dolara mesečno, praktično će igrati bez plate prvu godinu ugovora, ali drugu, pošto se očekuje konsolidacija, iznos bi trebalo da bude značajno veći.

Međutim, Santosu je iskrsao ozbiljan problem, i to upravo zbog Robinja.

Naime, jedan od glavnih sponzora kluba, kompanija "Orthopride", čija su ciljna grupa većinom žene, povukla se iz sponzorskog pula jer ne želi da pomaže klubu koji je u svoje redove doveo igrača osuđenog za silovanje.

Robinjo je, podsetimo, 2017. godine u Italiji osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja, ali je izbegao zatvor jer Turska, gde je igrao poslednje dve godine, i Brazil, nemaju usvojen zakon o ekstradiciji osuđenika iz drugih zemalja.

Osim toga, kompanija koja se povukla iz Santosa tek je u medijima saznala o dolasku Robija, nije konsultovana, te je i to bila samo kap koja je prelila čašu nezadovoljstva.

- Imamo veliko poštovanje prema istoriji Santosa, ali odlučili smo da prekinemo ugovor o sponzorstvu. Naši konzumenti su većinom dame i iz poštovanja prema njima, doneli smo takvu odluku - izjavio je jedan od direktora firme Rikard Adams.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA