Lalatović podigao glas: Predsednik da povuče ostavku, igrači dolaze kod mene kad su nezadovoljni

- Mislim da će nekom narednom treneru biti potrebno 50-100 godina da me sustigne - poručio je trener Novosađana

  • 8
Nenad Lalatović Printskrin: Youtube/Fk Vojvodina

Vojvodina je bila ubedljiva na otvaranju 11. kola Superlige protiv Rada koji je porazila sa 4:1, a trener Nenad Lalatović iskoristio je konferenciju za medije posle utakmice da podigne glas i uputi apel klupskom rukovodstvu za hitno rešavanje nagomilanih problema.

- Mi imamo v.d. predsednika. Gospodin Samardžić je fenomenalan čovek, ali ja bih voleo da imam predsednika kao što je bio gospodin Gajić. On jako nedostaje našem klubu i voleo bih da povuče ostavku ili da predsednik zvanično bude Samardžić. To bi meni olakšalo posao, jer teško je raditi bez predsednika. Takođe, bilo bi mnogo lakše da imam i svog sportskog direktora. Igrači onda sa svojim nezadovoljstvom ne bi dolazili kod mene, već bi išli kod direktora ili predsednika. Vojvodina je toliko veliki klub da ova pitanja hitno mora da reši - izjavio je Lalatović.

Trener Novosađana kaže da je svestan da smeta pojedinim ljudima u ovom gradu.

- U Novom Sadu sigurno ima ljudi koji bi voleli da me ne vide na klupi Vojvodine, ali oni ne vole Vojvodinu. Nekom možda smeta što pravim ovakve rezultate, ali ja sam čovek koji pošteno radi svoj posao. Ono što nekom obećam, to i ispunim. Kod mene igraju samo najbolji, odnosno oni koji zasluže i koji mogu da naprave rezultat za Vojvodinu. Nisam navikao da radim u ovakvom sistemu, jer se mnogo trošim i dajem na svakoj utakmici i treningu. Mnogo pričam i sastančim sa ljudima koji vode klub, ali bih voleo da svakog dana imam predsednika i sportskog direktora u njihovoj kancelariji, pa da imam kome da se obratim kad dođem u trening centar.

Igračima su tek nedavno isplaćene dve zaostale plate, a na bonuse za osvajanje Kupa i izlazak u Evropu se još čeka

- Gospodinu Bajatoviću i gospodinu Ljubi Apru želim da se zahvalim na svemu što rade za nas, jer to su dva čoveka sa kojima imam fenomenalnu saradnju. To važi i za predsednika Samardžića, ali ovu dvojicu moram da izdvojim zato što su meni i mojim momcima na raspolaganju 24 sata dnevno. Oni su jako zaslužni za to što Vojvodina danas igra na ovom nivou i što su isplaćene te dve plate. Pred Pazar su igrači bili jako nervozni, a i dalje su, pa su me zamolili da sledeće nedelje pričam sa rukovodstvom oko toga što im se duguje. Osvojili su Kup, drugi su na tabeli, sjajni su momci, ruše rekorde u Vojvodini, pišu istoriju i zato treba da budu plaćeni. Ne treba da se stidimo što to traže.

Nenad Lalatović Foto: Arenasport

- Bajatović radi neke druge stvari i mnogo daje Vojvodini, ali do njega ne mogu da dođem svaki dan, a Ljuba Apro radi za njega kao advokat. One kancelarije na Veterniku su prazne. Uz Zvezdu i Partizan, Vojvodina je najveći klub u Srbiji i u njoj mora da vrvi od ljudi. Predsednik, direktor, skauti, da budemo prava mašinerija. Vojvodina i jeste mašinerija i tek će to da bude, a ja samo to želim. Ovo pričam već duži period i ne znam da li me neko shvata ozbiljno ili ne. Ni prošli put me nisu shvatali ozbiljno, pa kad sam hteo da odem i rekao da više ne mogu da izdržim, nisu mi to dozvolili i ispao je haos - rekao je Lalatović.

Ovaj istup bacio je u zapećak i činjenicu da je u petak uveče Lalatović 100. put predvodio Vojvodinu kao trener.

- Ovde sam prihvaćen od prvog dana i zato sam uvek želeo da opravdam poverenje naših navijača. Osvojio sam trofej i ostvario tolike pobede u dva mandata. Pokazao sam koliko mi je stalo do Vojvodine i da je doživljavam kao svoju drugu kuću, a to će uvek biti tako. Nadam se da ću uspeti da ostvarim još te tri pobede i da ću, jednog dana kada odem, po rezultatima biti ubedljivo najbolji trener Vojvodine. Mislim da će nekom narednom treneru biti potrebno 50-100 godina da me sustigne. Ispisati istoriju Vojvodine je velika stvar za mene i vrlo sam ponosan na to - zaključio je Nenad Lalatović.

Video: Pobesneli Nenad Lalatović dobio crveni karton u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    17. oktobar 2020 | 11:29

    Samo ja i niko drugi.. Narcisoid! Nisi osnovao Vojvodinu pa da te pamte. Tvoje ponašanje govori gde i za koju ustanovu si sazreo. Takvi fudbalu najmanje trebaju i ovo je previše reči za takve.

  • 🇷🇸🏴‍☠️

    17. oktobar 2020 | 11:31

    Izuzetan trener, ubedljivo najbolji u nasoj ligi. I mislim da je vreme da ode preko, zasluzio je. U klubu koji ima lovu, redovne isplate i zdravu pricu. Zao mi je sto nikada vise nece trenirati Zvezdu ali takva je zemlja, liga, klubovi da ne vole coveka koji nema dlake na jeziku. Ja garantujem sa ovim timom Zvezde covek ne bi imao poraz ni neresen rezultat u Srbiji.

  • Nemanja PFC

    17. oktobar 2020 | 11:15

    Onoga ti krsta sve ces reci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA