≫ 

Iznenadna smrt i najtužniji El Klasiko u istoriji: Kako je igrač Barse umro dan pred meč sa Realom

Španska "Marka" na dan meča podseća na smrt Hulija Cezara Beniteza

  • 0
FK Barselona - FK Napoli

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone i Reala će danas od 16 časova odigrati prvi El Klasiko u sezoni, i to u trenutku kada ni jednima ni drugima ne cvetaju ruže!

Domaćin posle četiri kola ima samo sedam bodova (meč manje od Reala), dok je "kraljevski klub " na 10 i na Nou Kamp će istrčati sa dva uzastopna poraza iza sebe - od Kadiza i Šahtjora!

Centralna tema španskih medija je svakako potencijalni sastav koji će Ronald Kuman i Zinedin Zidan izabrati, ali i priča o najtužnijem El Klasiku u istoriji koji je odigran na proleće 1968. godine.

Naime, "Marka" je podsetila na duel koji je trebalo da se igra 7. aprila pomenute godine i koji je odložen na 48 sati zbog smrti tadašnjeg defanzivca Barselone Hulija Cezara Beniteza.

Benitez je Urugvajac koji je dres Barse nosio od 1961. do 1968. godine i za to vreme odigrao je 123 utakmice, a definitivno će ostati poznat po tome što je bio "kriptonit" legendarnom krilu Reala Francisku Paku Gentu s kojim je vodio epske duele.

Elem, Benitez taj sudar sa Gentom 7. aprila nije dočekao, jer je preminuo samo dan ranije! Prethodno je četiri dana ranije dobio dozvolu trenera da napusti trening i ode ko lekara zato što se nije osećao dobro. Dan kasnije je imao groznicu, zatim se vratio na trening gde mu se stanje pogoršalo.

Počele su da kruže glasine oko njegovog zdravstvenog stanja, već mu je rečeno da neće igrati El Klasiko, dok su u Realu bili zabrinuti da nema hepaitits i da se možda otrovao dagnjama. Zvanični medicinski podaci su rekli da je Benitez umor od sepse čiji uzrok nije utvrđen.

>>> I Barselona i Real Madrid su poraženi prethodnog vikenda, pa je Real onda izgubio kod kuće od Šahtjora u Ligi šampiona. Dakle, i jedni i drugi dolaze danas na El Klasiko (16.00) u lošem raspoloženju, a ko ovde izgubi - crno mu se piše. Kvota na Barselonu je 2,20, na Real 3,25, na iks 3,45, a na GG3+ 1,87. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Real Madrid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA