≫ 

Zvezda nije imala protiv koga da igra u Surdulici: Laganih 4:1 crveno-belih i bez udarnih snaga

Šampion je rutinski završio posao na jugu Srbije

  • 46
boaći i ben

Foto: Arena sport

Fudbaleri Crvene zvezde su u laganom ritmu savladali Radnik 4:1 (2:0) i došli do novih superligaških bodova, zacementirali lidrsku poziciju - sad su ponovo na šest bodova odstojanja naspram drugoplasirane Vojvodine.

Ekipa Dejana Stankovića, iako u startu lišena pomoći udarnih snaga Kataija, Falćinelija, Ivanića, Milunovića i Nikolića, kao i suspendovanog Sanogoa, i takva je bila bauk za Surduličane koji su poslužili Beograđanima samo kao lagano zagrevanje za meč Lige Evrope sa Gentom.

Zvezda je od prvog sudijskog zvižduka krenula sa presingom na polovini rivala, bilo je pitanje vremena kada će rival kapitulirati, što se desilo u 16. minutu, kada je Gavrić vrhunski naciljao dalji ugao i pogodio za vođstvo. Svemu je prethodio centaršut Gajića, te ne baš najbolja reakcija defanzive Surduličana, ali sve pohvale zaslužuje Gavrić za zaista majstorsku reakciju.

Nastavak meča bio je pesma za goste, čak ni teži trening protiv rivala koji kao da nije pružao otpor...

Vredi reći da je Stanković krenuo od starta sa Boaćijem, koji je "video" teren posle dugo vremena, a malo je nedostajalo da povratnički meč obeleži golom. Igrao se 40. minut kada mu je golman Radnika Kostić sprektakularno odbranio udarac sa pet metara, neverovatno je u tom momentu odreagovala "jedinica" Surduličana, ali nije mogao ništa posle odbitka i Benove egezkucije.

Zvezda je pred poluvreme imala 2:0, rezultat koji je protiv ovakvog rivala bio kao da vode sa 5:0 ili 6:0 - Radnik jednostavno nije igrao fudbal. Na surduličkoj "Bombonjeri" igrale su se Viktorije.

Ni u nastavku se odnos snaga nije menjao: Surduličani su bili u strogoj defanzivi, gledali su valjda da ne dožive rezultatski brodolom, a obično kada se ekipa opredeli za takvu "taktiku", biva kažnjena - Zvezda je u laganom ritmu postigla još dva gola, a mogla je i još toliko do kraja meča.

U strelce se upisao i Gelor Kanga, u svom stilu, šutem sa distance, a priliku su mu savršeno pripremili Gajić i asistent Boaći.

A, onda, Radnik je, potpuno iznenađujuće za sve, uspeo da postigne gol, strelac je bio rezervista Pavlov, koji je iskoristio smušenost odbrane Zvezde u petercu posle kornera, te je tako Ukrajinac zaslužan za počasni gol domaćina.

Ni za milimetar taj momenat nije pomerio težu u odnosu snaga, Zvezda se i dalje za sve pitala, a do kraja meča u viđen je još jedan pogodak. Loptu je u mrežu ubacio i Vukanović, i on posle dužeg vremena, doduše imao je jednostavnu egzekuciju gotovo sa gol-linije gde se spretno okrenuo i pogodio - ispostavilo se i postavio konačan rezultat u duelu Davida i Golijata u Surdulici.

Mogla je zvezda i do petog gola preko Gobeljića, efektno je lobom pokušao defanzivac Beograđana, no prečka je stajala na putu da vidimo jedan od lepših golova ove sezone...

Radnik - Crvena zvezda 1:4

(Pavlov 57 - Gavrić 16, Ben 40, Kanga 53, Vukanović 63)

RADNIK: Kostić – Đorđević, Stojanović, Kričak, Stevanović – Jović, Subotić (od 47. Oreščanin) – Bogdanovski (od 64. Stamenković), Lukić (od 46. Pavlov), Spasić – Makarić. 

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov (od 57. Eraković), Degenek, Gobeljić – Petrović, Kanga – Spiridonović (od 72. Ivanić), Ben (od 57. Vukanović), Gavrić (od 83. Radulović) – Boaći (od 72. Krstović). 

Superliga, 13. kolo

Petak

Vojvodina - OFK Bačka 3:1

Subota

Inđija - Metalac 0:1

Čukarički - Novi Pazar 4:0

Rad - Zlatibor 0:2

Voždovac - TSC 2:0

Partizan - Mačva 2:0

Nedelja

Javor - Radnički 1:0

Mladost - Proleter 0:0

Napredak - Spartak 1:1

Radnik - Crvena zvezda 1:4

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    1. novembar 2020 | 16:00

    Sada ce ovi Vuleticevi reci sklanjalica a protiv njih 70 naspred 30 posto bio posed lopte u nasu korist hahaha. Zamalo im Macva ne uvali 3 kom.

  • Darko

    1. novembar 2020 | 16:40

    Pa grobarcici sta se zalite i vi ste nam se sklanjali. Posed lopte 70% - 30% u nasu korist hahahaha.

  • Saša

    1. novembar 2020 | 17:40

    Tako je bre, ali moraju mnogo bolje kanga i boaći, idemo dupla kruna i proleće u evropi napred zvezda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA