≫ 

Bivši vezista Partizana šampion u Kazahstanu: Titula stigla u klub posle 16 godina

Tim iz Almatija već počeo razgovore sa fudbalerom o produžetku saradnje, a ni on nema nameru da menja sredinu

  • 2
Nebojša Kosović Foto: Marko Jovanović

Dok se u većem delu Evrope takmičenja, kako u domćim ligama, tako i pod okriljem UEFA tek zahuktavaju, u Kazhastanu Kairat već slavi šampionsku titulu! Tim iz Almatija, čije boje brani i nekadašnji fudbaler Partizana – Nebojša Kosović, vratio je u svoje vitrine pehar namenjen prvaku države, posle skoro dve decenije čekanja, a u pomenutom podvigu je i vezista dao značajan doprinos odigravši gotovo sve utakmice za svoj klub.

Bolju preporuku za produžetak ugovora, koji uskoro ističe Kosović nije mogao da poželi, a i sam nema dilemu kako će odgovoriti na ponudu čelnika koja je već na stolu. No, krenimo redom...

- Imao sam sreće da već u drugoj sezoni sa klubom osvojimo šampionsku titulu i da vam iskreno kažem u Kairatu je zbog toga prava euforija, jer smo trofej vratili u vitrine posle punih 16 godina, što nije mala stvar. S obzirom na to kakva je tekuća godina, šta se sve dešava usled pandemije, dosta je truda uloženo i vratilo nam se na najbolji mogući način, ali je uspeh i zaslužen, jer smo u takmičenju doživeli samo jedan poraz i to na samom početku, odnosno dva remija, dok smo sve ostale utakmice dobili – kaže Nebojša Kosović za Telegraf.

Nebojša Kosović Nebojša Kosović igrao je za Partizan od 2015 do 2019. Foto: Marko Jovanović

TRENER ŠPILEVSKI I TIM DIŠU KAO JEDNO

Titula je i obezbeđena u utorak pobedom nad Ordabašijem (3:1), a raulika u odnosu na glavne takmace je na kraju ubedljiva.

- Sve je praktično bilo gotovo četiri kola pre kraja, kada smo mogli da počnemo sa slavljem. Međutim, ekipa je veoma dobra, složna, nastavili smo da igramo kao da će borba trajati do poslednjeg meča. Sjajna je hemija unutar tima, trener Aleksej Špilevski je znao kako da nas usmeri, ali i motiviše u svakom trenutku. Zato završavamo takmičenje ubedljivo prvi sa 15 bodova više od Tobola i 17 ispred Astane, koja je prethodnih godina uglavnom dominirala. To je takođe nešto što posebno raduje ljude iz kluba, ali i navijače.

Nebojša Kosović Nebojša Kosović iz vremena dok je igrao za Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope Foto: Marko Jovanović

Kosović iza sebe ima veoma dobru sezonu, dao je pun doprinos osbvajanju titule kao stvandardni prvotimac.

- Pored timskog, mogu da budem zadovoljan i ličnim ostavrenjem, pre svega činjenicom da sam imao kontinuitet igara, da su i trener Špilevski i klub sve vreme računali i imali veliko poverenje u mene. Postigao sam četiri gola i upisao isto toliko asistencija, ali se nisam obazirao na brojke već samo kako da doprinsem timu i njegovim uspesima.

- Adaptirao sam se i na zemlju i na Kairat, koji je veliki klub veoma dobro, što svakom igraču značajno olakšava na terenu i omogućava da pruži najviše što može. Sreća je takođe da pored sebe imam još dva momka sa naših prostora, Radeta Dugalića i Dina Mikanovića, pa smo prava mala družina sa Balkana i “guramo” jedan drugoga unapred, a sve, naravno, u interesu kluba.

Nebojša Kosović Nebojša Kosović u dresu Crne Gore na meču protiv Srbije u UEFA liga nacija,Foto: Marko Jovanović

Vezisti krajem decembra ističe važeći ugovor sa Kairatom, ali su razgovori o produžetku saradnje već počeli.

- Nemam ni najmanju dilemu – želim da ostanem u Kairatu i u narednom periodu i nadam se da će se to i ostvariti. Ugovor ističe na kraju godine, ali već smo počeli razgovore na temu porodužetka i sve ide u veoma dobrom smeru. Koliko god sam po dolasku u Kazahstan bio sumnjičav, jer nisam imao dovoljno informacija, toliko sada, kada sam upoznao Kairat, grad Almati koji je veoma lep, kulturu, ljude, način života želim da ostanem ovde i nastavim lepu priču. Srećan sam ovdde kao i moja porodica, ne bismo ništa da menjamo.

UVEK UZ PARTIZAN

S obzirom na činjenicu da je bivši igrač, ali i veliki navijač Partizana od detinjstva, što je uvek i isticao, crno-beli su neizostavna tema sa Kosovićem.

- Pratim, naravno, sve u vezi sa Partizanom. Tako je bilo kada sam igrao u Vojvodini, Standardu, Ujpeštu, ništa se ne menja ni u Kazahstanu, jer su crno-beli u kući Kosovića više od kluba, to je porodična tradicija. Igrali smo dobro u većem delu prošle sezone, tokom jeseni mogu da kažem i sjajno, pogotovo u evropskim utakmicama. Nažalost, u Partizanu se sve “meri” kroz trofeje i kada ih nema – breme je teško nositi.

Nebojša Kosović Foto: Marko Jovanović

- Uveren sam da i u ovom trenutku imamo najjači tim, ali očito postoji mala igračka kriza, verovatno uslovljena i promenom trenera, adaptacijom igrača na novi način rada. Ipak, imam veliko poverenje u Aleksandra Stanojevića, jer sam o njemu slušao samo najbolje, kao i u igrače. Potrebno je samo malo vremena da se slože kockice, iako je vreme uvek protivnik u klubu kakav je Partizan, pogotovo u trenutnim društvenim okolnostima gde vam vrebaju svaku grešku. Znam o čemu pričam, godinama sam i sam bio svedok svega toga. Ali dobro, izborićemo se, siguran sam u to, a momcima želim svu sreću i uspehe – zaključuje Nebojša Kosović.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darjan

    5. novembar 2020 | 12:07

    Kosovic pristao da ode u Kazahstan usred sezone kako bi FKP zaradio. Oprostio velika dugovanja. Zauvek će ga navijači poštovati. Pamti se dupla kruna.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    5. novembar 2020 | 12:00

    Све ми се чини да ће ови његови са лавора чекати мало дуже...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA