≫ 

Juče je srušio Mančester Junajted, a nije prošao probu u Hajduku

Reprezentativac BIH Edin Višća bio je junak meča Lige Evrope

  • 0
FK Istanbul Bakšašehir - Mančester Junajted Foto: AP/Tanjug

Mančester junajted je u šarenom sastavu gostovao turskom šampionu Bašakšehiru u okviru 3. kola Lige šampiona i izgubio sa 2:1, a ljubitelje fudbala širom Evrope nasmejao je prvi gol koji su "Crveni đavoli" primili u 13. minutu.

Jedan od junaka meča bio je i Edin Višća, reprezentativac BIH član Bašakšehira. Prvo je u 13. minutu asistirao Dambi Ba za fol, a posle odlične kontre u 40. minutu i poteza Dembe koji je propustio loptu, Višća je povisio na 2:0 za šampiona Turske i osigurao pobedu nad Junajtedom.

Time je postigao prvi igrač nakon Arjena Robena koji je protiv Junajteda u ligi šampiona postigao gol i zabeležio asistenciju. Roben je to uspeio kao igrač Bajerna u aprilu 2014. godine.

Višća je bio na probi u Hajduku 2009. godine. Odigrao je i jednu utakmicu na otvaranju stadiona u Dugopolju, ali ga splitski klub nije zadržao.

Ante Miše i njegovi saradnici iz Hajduka tada nisu smatrali da je Višća potreban Hajduku. Višća je završio u Željezničaru nakon neuspešne probe u splitskom klubu.

FK Istanbul Bakšašehir - Mančester Junajted Foto: AP/Tanjug

Prethodno se godinama kalio u Prvoj ligi FBiH, koja i danas nosi reputaciju lige u kojoj sudije vode veliku ulogu, u kojoj se nameštaju utakmice i u kojoj su katastrofalni uslovi za treniranje.

Prošle sezone Bašakšehir je titulu osigurao kolo pre kraja, a Višća je sezonu okončao s 13 golova i 13 asistencija.

Višća je u ovoj sezoni postigao četiri gola i podelio dvije asistencije, a odigrao je ukupno 10 utakmica u svim takmičenjima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA