≫ 

Kataijev slobodnjak srušio Gent, Borjan odbranio Zvezdinu pobedu u 94. minutu

Crveno-beli "tukli" Gent rezultatom 2:1, pored Kataija strelac je i Kanga

Crvena Zvezda, Gent Foto: Nikola Tomić

Crvena zvezda je nadomak evropskog proleća u Ligi Evrope! Pobedom protiv Genta rezultatom 2:1 (1:1), srpski šampion se osamio na drugom mestu grupe L sa šest bodova i sada sa "visine gleda" večerašnjeg rivala - ali i Liberec koji je u Nemačkoj doživeo još jednu katastrofu.

Strelci za crveno-bele bili su Gelor Kanga u 12. i Aleksandar Katai u 59. minutu, dok je iskusni Vadis Ođiđa-Ofoe, posle greške odbrane crveno-belih, pogađao za Gent u 31. minutu. Ipak, heroj je Milan Borjan koji je u 94. minutu odbranio zicer Romanu Jaremčuku.

Zvezda sada ima šest bodova više od Genta pred gostovanje u Belgiji u narednom kolu i u slučaju trijumfa u gostima, uz eventulana poraz Libereca kod kuće od Hofenhajma, crveno-beli bi već u 4. kolu mogli da kažu da idu u nokaut fazu. Ne zvanično doduše, ali teško da bi Slovan istovremeno mogao da dobije Gent u gostima i srpskog šampiona sa četiri gola razlike.

Partija koju je pokazala protiv Genta, daje Zvezdi za pravo da se nečem sličnom nada u Belgiji - ali je takođe i činjenica da je ovaj meč na Marakani mogao da ode na drugu stranu.

To se posebno odnosi na priliku Romana Jaremčuka koji je pobegao odbrani domaćeg tima i u 94. sa tri metra šutirao glavom, ali je Borjan "uhvatio živu loptu." Zatim i na onu  Botake u 44. minutu, kada su Milunović i Sanogo poklonili loptu gostima.

Bio je sam pomenuti igrač Genta na levoj strani, ali je sa 12-13 metara šutirao visoko preko gola. I Dorš je u 65. zakomplikovao situaciju i dozvolio je Degeneku da interveniše, mada je ima priliku da šutira praktično iz peterca.

Te dve prilike su bile i najbolje za goste koji su u prvom poluvremenu pravili dosta problema po levoj strani Zvezdine odbrane. Falio je crveno-belima povređeni Milan Rodić, trudio se Gobeljić da to zakrpi, ali moramo da istaknemo da je imao i malo sreće.

S druge strane, Gobeljić je mogao da reši utakmicu u 64. minutu kada je sa tri metra pogodio stativu. Tačnije, promašio je prazan gol. Okvir gola pogađao je i Katai u 44. minutu, samo 30 sekundi posle najbolje prilike za Gent u prvom delu. Tresla se tada prečka Kusemansa koji je samo pogledom ispratio loptu.

Ono što mu nije pošlo za nogom tada, jeste u 59. minutu. Odlična varka Zvezdinih igrača, napravili su živi zid metar ispred Gentovog, a Katai je uz pomoć stative prevario Kusemansa i, ispostaviće se na kraju, doneo zlata vrednu pobedu.

A samo minut pre toga Ivanić je napravio sjajan solo prodor, da bi sa 20-ak metara ponovo šutirao loše. Kažemo ponovo, jer je u 24. imao još bolju priliku. Odlično mu je Falčineli ostavio loptu na 20 metara, a pomenuti vezista je napravio nekoliko koraka, ušao u kazneni prostor i neometan tukao pored gola.

Ono što može da brine Dejana Stankovića, koji je i ovaj meč vodio sa klupe zbog crvenog kartona u 1. kolu, jeste veliki broj grešaka njegovih igrača. Prednjačio je Seku Sanogo, na čiju dušu možda ide taj prvi gol kada je izgubio loptu i zakasnio da uđe u blok, a zatim je ona zakačila Miloša Degeneka i prevarila Borjana.

I kod ostalih igrača se u pojedinim trenucima video nedostatak koncentracije. Ta panična igra se najviše oslikala od nekog 65. do 75. minuta, ali gosti to isu iskoristili da ozbiljnije priprete Borjanu.

FK CRVENA ZVEZDA - FK GENT 2:1 (1:1)

(Kanga 12, Katai 59 - Ođiđa Ofoe 31)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Gobeljić, Sanogo (Spiridonović 90+), Kanga (Pankov 83), Ivanić (Petrović 62), Katai (Nikolić 90+), Ben, Falčineli.

Gent (4-2-3-1): Kusemans, Moamadi, Mare, Hanke-Olsen, Kastro, Montes, Dorš, Ovusu (Kums 75), Ođiđa-Ofoe (Klajndinst 80), Botaka (Niangbo 62), Jaremčuk, Bukari.

Uživo:

90. minut - KRAJ! Milan Borjan je u 94. odbranio zicer gostujućeg tima sa tri metra!

89. minut - Gent napada, pokušavaju da stvore priliku da ugroze Borjana. na svu sreću, ofsajd pozicija.

83. minut - Izmena u Zvezdi, Pankov je zamenio Kataija. Crveno-beli su pojačali odbranu i činjenica je da su na izmaku snage.

79. minut - Opasan šut Genta, ali je Milan Borjan ponovo odbranio Zvezdu.

69. minut - Revija grešaka na obe strane, s tim što crveno-beli prave veće. Kockaju se igrači Zvezde sa vođstvom koje su teško stekli.

64. minut - Zvezda opet pogađa okvir gola. Gobeljić je sa tri metra promašio prazan gol - pogodio je stativu.

62. minut - Izmena u Zvezdi, Njegoš Petrović menja Mirka Ivanića.

59. minut - GOLLL! Zvezda ponovo vodi, Katai je strelac iz slobodnog udarca! Tukla je Zvezdina "desetka" iz slobodnjaka sa nekih 20 metara, pogodio je stativu posle nešto slabije reakcije golmana Kusemansa i lopta je završila u mreži.

58. minut - Ponovo je Ivanić neprecizan. Sve je sam uradio, predriblao dvojicu, ali je loše šutirao sa 20 metara.

52. minut - Gužva u kaznenom prostoru Genta, imala je Zvezda prilike preko Ivanića i Kataija.

47. minut - Žuti karton za Bukarija, udario je Gobeljića rukom u lice.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Nema izmena ni na jednoj strani.

POLUVREME!

45. minut - Sanogo je dobio žuti karton i propustiće sledeći meč protiv istog rivala u Belgiji. Požuteo je i Milunović koji je zaustavio kontranapad Bukarija.

44. minut - Prečka Kataija posle kontranapada Zvezde i povratne Gajića i Kange. Šteta za crveno-bele.

44. minut - Sreća je pogledala Zvezdu. Greška Milunovića i Sanoga, ali je Botaka neometan šutirao preko gola.

41. minut - Gent i dalje nastavlja da napada po toj desnoj strani, čini se da Gobeljić ima velikih problema na toj strani.

37. minut - Borjan je spasio Zvezdu, Jaremčuk je probio po levoj strani i šutirao skoro iz mrtvog ugla. Mogli su gosti lako da povedu.

31. minut - GOLLL! Gent je izjednačio na Marakani, i to posle greške odbrane Zvezde. Ođiđa Ofoe je šutirao, lopta je zakačila Degeneka, ali je gol pripisan fudbaleru gostujućeg tima.

30. minut - Dobra ideja Ivanića, ali je Falćineli bio u ofsajdu. Ben možda ne bi bio da je Italijan pustio loptu, ali...

26. minut - Kupi Milan Borjan loptu posle jednog pokušaja gostiju sa leve strane.

24. minut - Velika prilika za Ivanića! Sjajno je povukao napad, potom mu je Falčineli ostavio loptu na nekih 17-18 metara bez bloka, ali je vezista crveno-belih loše šutirao.

22. minut - Umalo gol za Zvezdu, Gajićev šut sa desne strane odbranio je Kusemans koji je nedugo zatim refleksno zaustavio i šut Kange.

20. minut - Zvezda se malo povukla posle gola, čekaju da igraju na kontranapade.

14. minut - Još jedna šansa za Zvezdu, Falčineli se ubacio na levu stranu i šutirao pored gola.

12. minut - GOLLL! Zvezda vodi 1:0, strelac je Gelor Kanga. Bio je to udarac sa 14, 15 metara. Lopta je nekog zakačila i prevarila Kusemansa. Bila je to lepa akcija koju je upravo Kanga započeo.

11. minut - Bila je to dobra šansa da Zvezda iz slobodnog udarca postigne gol, ali je Ben sa 24, 25 metara šutirao preko gola.

9. minut - Gent opet napada po desnoj strani, ovoga puta je šut Jaremčuka završio u rukama Borjana.

8. minut - Sanogo je zaustavio Bukarija, bio je to opasan napad gostujućeg tima.

4. minut - Sjajna kontra Zvezde, katai je blokiran od strane Marea u poslednjem času. Kanga je izveo korner, šutirao pravo u gol, ali mreža se zatresla sa spoljen strane.

4. minut - Prva prilika za Gent, lopta je prošla kroz peterac.

2. minut - Prva prilika za Zvezdu, Falčineli je blokiran na desnoj strani. Mare je bio na mestu.

1. minut - Počela je utakmica na Marakani.

Najava meča:

Crvena Zvezda, Gent Foto: Nikola Tomić

Srpski šampion posle dva kola ima tri boda, dok su Belgijanci doživeli dva poraza i poslednji su u grupi L. Evropsko proleće Zvezde u slučaju pobede i sa šest bodova bilo bi blizu, ali trener Dejan Stanković ističe da neće biti "srljanja".

- Ovo može da bude istorijska utakmica. Svesni smo šta dobijamo pobedom, ali ne treba da bude hazarderski i ludo. Napravili smo uvertiru pre sedam dana protiv Slovan Libereca, odigrali sjajno sa Radnikom iz Surdulice u domaćem prvenstvu, tako da spremno dočekujemo meč. Kao što sam rekao, ovo je paklen ritam, i nažalost postoji mogućnost da na neke neću moći da računam zbog povreda, zdravlja i svega, kao što je to bio slučaj sa Ivanićem i Kangom u Nemačkoj, koji nisu igrali protiv Hofenhajma zbog korona virusa  - rekao je Stanković na konferenciji za medije uoči utakmice.

Kao i protiv Libereca u prethodnom kolu, Stanković neće moći da sedi na klupi zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Hofenhajma u 1. kolu.

Utakmicu će suditi Majkl Fabri, italijanski arbitar kome će ovo biti debi na međunarodnoj sceni. Pomagaće mu takođe Italijani Đorđo Pereti i Alesandro Kostanco.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa UCZ

    5. novembar 2020 | 23:10

    Imacemo uskori vise bodova u Evropi nego partizan u Ling long super ligi.. 😅🤣😂

  • Dejan

    5. novembar 2020 | 23:55

    Poblem je sto svi vi 'strucnjaci' ne vidite koliko ustvari Sanogo doprinosi igri Zvezde. Sam krpi skoro sve rupe u veznom redu,bori se,grize,mora nekada i on pogrijesiti. Bar sam miran kad ga vidim u duelu sa nekim igracom,jer znam da uvijek ide 100%. Takav zadnji vezni nam treba,a ne igrac tipa Petrovic.

  • 6+4+3=2

    5. novembar 2020 | 23:23

    tuzno je biti navijac partizana i gledati zvezdu preko malog ekrana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA