≫ 

Milojević kandidat za najboljeg trenera Lige šampiona u Aziji

Nekadašnji trener Crvene zvezde Vladan Milojević našao se u konkurenciji za najboljeg trenera Lige šampiona Azije na zapadu

  • 1
vladan milojević Foto: MN Press

Sadašnji šef struke Al-Ahlija zaustavljen je u četvrtfinalu elitnog takmičenja, a nominacije za najbolje su objavljene na zvaničnom sajtu takmičenja.

Milojeviću je konkurencija Rui Vitorija, trener Al-Nasra koji je eliminisao Milojevića i Al-Ahli sa 2:0. Tu je ujedno i prvo polufinale Al-Nasra u istoriji takmičenja.

Vladan je došao na mesto i klupu koja "jede" trenere. Al-Ahli ih je promenio čak 11 za protekle četiri godine i Milojević je prvi koji bi mogao da prekine trend i sastavi bar godinu na klupi trenutnog kluba.

Pedesetogodišnji Srbin je izjednačio najbolji rezultat kluba u poslednjih sedam godina u kontinentalnim okvirima, a za Al-Ahli je to bilo treće četvrtfinale od 2013. godine.

Na sajtu Lige šampiona Azije podsećaju i da je Milojević sa Crvenom zvezdom osvojio dve titule, a da je u Al-Ahliju imao taj peh što mu se povredio Elvis Šarić, dok je zvezda ekipe - Asiri, otišao u Al-Nasr. Al-Ahliju je ostavljeno da se oslanja na Omara Al Somaha, i Marka Marina, podržanih grupom mlađih igrača.

Pored Portugalca, Milijević će se za priznanje boriti sa Jahjom Golmohamadijem koji vodi Persepolis, a tu je i Šota Arveladze.

Gruzijac je poznat kao trener koji je tokom igračke karijere nastupao za Ajaks, Rendžers, Levante i AZ Alkmar.

Video: Marakana se tresla od emocija zbog bivšeg trenera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FLK

    12. novembar 2020 | 15:12

    Danas najbolji trener lige šampiona Azije,a već sutra dobitnik Nobelove nagrade za fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA