Promašaj Mitrovića s penala kojim je izgubljena nada za EURO: Ovako je naseo na trik golmana Škotske

Najbolji napadač našeg tima na kraju je bio i tragičar

  • 16
Aleksandar Mitrović Printskrin: Twitter.com/@noobfcb

Srbija ni posle 20 godina neće igrati na Evropskom prvenstvu! Orlovi su pali posle penal drame, a tragičar je bio Aleksandar Mitrović, koji je jedini promašio sa bele tačke.

Drama u finalu baraža dostigla je vrhunac na Marakani, pošto je duel Srbije i Škotske za plasman na EURO završen bez pobednika posle 90 minuta i dodatnih 30 minuta u produžetku, pa su odlazak na Evropsko prvenstvo odlučili penali.

Škoti su ih izvodili bez greške, dok je kod Srbije promašio samo Mitrović, i to poslednji odlučujući penal.

Škoti su prvi šutirali, Li Grifits je pogodio mrežu, iako se Rajković bacio na pravu stranu, malo zakačio loptu, ali je šut bio jak i završio je u mreži.

Tadić je bio siguran za Srbiju, potom i Mekgregor, a zatim i Jović za Srbiju.

Rajković je ponovo bio na pravoj strani, ali je Mektomini bio precizan i doneo Škotima 3:2, a siguran je u trećoj seriji bio i Nemanja Gudelj i pogodio je za 3:3.

Mekburni je bio precizan u četvrtoj seriji i prvi put se Rajković bacio na pogrešnu stranu. Katai je imao veliki pritisak, ali je pogodio gol, iako je Maršal pogodio stranu.

Škoti su i u petoj seriji bili precizni, a mrežu je pogodio Meklin. Velika odgovornost bila je na Aleksandru Mitroviću, koji nije izdržao pritisak.

Golman ga je dva puta "cimnuo" i delovalo je da će se baciti na desnu stranu, a onda se bacio u svoju levu, gde je gađao i Mitrović, koji je naseo na njegov trik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    12. novembar 2020 | 23:59

    Koje ste vi budale.....kaze....nas najbolji napadac. Taj nije ni za seoske lige! A i reprezentacija je na nivou nekadasnje Beogradske zone,shvatite to vec jednom!

  • ol

    12. novembar 2020 | 23:46

    Mitrogolllll😂😂😂😂

  • РВ

    12. novembar 2020 | 23:58

    Није промашај, голман одбранио. Није то исто. Наш 5/5. Што он 1 не одбрани?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA