Lazović Rusima ogolio srpski fudbal: Tužno je, treba nam organizacija kao u Hrvatskoj, a Kolarov...

Proslavljeni srpski reprezentativac koji je dugo igrao u Rusiji dao intervju za tamošnje medije

  • 23
Danko Lazović Foto: MN Press

Proslavljeni srpski reprezentativac u fudbalu, Danko Lazović, dao je intervju za ruski Sport ekspres, u kojem je surovo ogolio srpski fudbal u ruskoj javnosti, istakavši mnoge probleme koji su isplivali na površinu nakon ispadanja od Škotske u baražu za EURO.

On smatra da je Rusija favorit za pobedu protiv Srbije.

- Rusija je trenutno u boljoj formi od Srbije. Sada imamo ozbiljnih problema zbog poraza od Škotske u odlučujućem meču za nastup na Evropsko prvenstvo. Milim da Rusija ima priliku da zauzme prvo mesto u grupi. Srbija ima veliki potencijal, ali mi ga ne pokazujemo, to je tužno. Siguran sam da će biti zanimljiva utakmica i više šansi dajem Rusiji.

Novinari su ga upitali kako će igrači Srbije pronaći motivaciju za ovaj meč.

- Ako ne možete da pronađete motivaciju igrajući za reprezentaciju, gde je onda možete naći? Igrao sam za reprezentaciju više od 10 godina i znam da je teško vratiti se posle teških poraza. Ali nadam se da će naši igrači pronaći motivaciju. Moraju završiti godinu na dobrom putu.

Lazoviću su predočili da Srbija ima fantastičnu generaciju i upitali u čemu je problem.

- Pazite, Hrvatska je dobar primer. U poređenju sa Srbijom, ima manje stanovnika. Ali mislim da je najvažnija organizacija. Moramo da učinimo nešto kako bismo ovaj aspekt podigli na sledeći nivo. Imamo sjajne igrače iz velikih klubova. Nemam sumnje u njihove kvalifikacije.

- Ako Rusija pobedi, završiće kao prva u grupi. Imate snažnu organizaciju, jaku federaciju, neverovatnu infrastrukuturu. Zbog toga su dobri rezultati razumljivi. Mnogi od vaših reprezentativaca igraju u domaćem prvenstvu. A u našem nacionalnom timu je jedan ili dva igrača iz naše lige. Mislim da mi nismo spremni da se poredimo sa Rusijom, jer smo mala zemlja, a vi velika. Infrastruktura je ključna.

Aleksandar Katai Aleksandar Katai jedini je koji je zaigrao u novembarskom ciklusu u reprezentaciji Srbije, a da je iz Superlige; Foto: Marko Jovanović

Dotakao se i Aleksandra Kolarova, u čiju je zaštitu stao, nakon pitanja o Juriju Žirkovu.

- On i dalje igra? Neverovatno! Ali to je još jedna tačka koje bih se dotakao. Veliki komplimenti za Jurija. Ali u isto vreme, to sugeriše da Savez respektuje Jurija, pruža mu priliku da odigra 100. meč. na primer, mi imamo problem sa Aleksandrom Kolarovim, koji nije igrao jer je bio povređen. Sada mu svi novinari zameraju što nije igrao. Poznajem Aleksandra, igrao sam s njim. Ako nije igrao, onda zaista nije mogao to da uradi. A sada uporedimo Rusiju sa Srbijom. Žirkov igra i svi pričaju o tome, ali Kolarov je povređen i svi su protiv njega.

Video: Kolarov o višegodišnjem ispadanju iz igre za Euro

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jova

    18. novembar 2020 | 16:41

    Jel ovo onaj drugar zemunskog klana

  • ratar

    18. novembar 2020 | 16:34

    Poredis Hrvatsku koja je velesila, svetski vicesampioni, toliko dobrih igraca sa Srbijom, koja je niko i ista u fudbalu, puna prosecnih igraca??!?!?! Hrvatska ide rame uz rame sa Engleskom, Brazilom, Francuskom... dok mi sa Kiprom, Letonijom i Bolivijom. U regionu smo iza Hrvatske, Madjarske, Makedonije, Crne gore i mozda Rumunije...

  • Zoki ZH

    18. novembar 2020 | 16:39

    A Dejan Lovren kaze Htvatima, treba nam organizacija kao u Srbiji😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA