≫ 

Najluđi penali svih vremena: Zašto je golman dobio crveni zbog odbrane, zašto je i rezervni izbačen?

Penal serija između Orlando Sitija i Njujork Sitija i dalje je jedna od glavnih tema u MLS

  • 0
Orlando Siti Printskrin: mlssoccer.com/

Najneverovatniji penali viđeni su u MLS u okviru osmine finala plej-ofa, gde je Orlando Siti slavio protiv Njujork Sitija posle penal serije sa 6:5.

Luđi finiš teško da je ikada viđen u istoriji, a nema dileme ovi penali ulaze u anale, jer je tokom njih isključen golman domaćih, Pedro Galjese.

Golman Orlanda je pri rezultatu 4:3 za njegov tim odbranio penal protivniku i počeo je da slavi prolaz svoje ekipe.

Međutim, usledio je hladan tuš, sudija je odlučio da poništi njegovu odbranu, jer se kretao na gol liniji. Iako je minimalno pomerio stajnu nogu, Galjese je povredio pravila i penal je bio poništen.

Komentatori su bili u neverici, a onda je postala još veća kada je arbitar Alen Čepmen pokazao golmanu Orlanda crveni karton.

Objašnjenjenje se krije u pravilima MLS-a, koja su zastarela i nisu menjana u odnosu na prošlu godinu.

- Drugi žuti karton je zbog izletanja, jer se u trenutku izvođenja udarca pomerio sa gol-linije i nijedan deo noge nije bio u liniji sa gol-linijom. Ovaj prekršaj zahteva obaveznu kaznu prema pravilima igre za 2019/20, po kojima se MLS igra u regularnoj sezoni i plej-ofu. Pravila za 2020/21 su izmenjena, tako da je u njima ovaj aspekt izmenjen i isključuju kažnjavanje za prvi takav prekršaj.

- Ali, MLS 2020 je započeo pre nego što su promene stupile na snagu na leto 2020, pa nastavljamo da radomo po početnoj verziji pravila igre tokom cele sezone, a promenu ćemo uvrstiti od 2021. godine - navedeno je u saopštenju MLS-a.

To, međutim, nije bilo sve, već je usledila totalna konfuzija kada je Orlando uveo rezervnog golmana. U igru je ušao Brajan Rou, stao je na gol, a onda je usledila intervencija arbitra, koji je potpuno "pogubio konce".

Naterao je i rezervnog golmana da izađe s terena, jer izmena nije bila moguća prema pravilima. Umesto njega, rukavice je stavio defanzivac Rodrigo Šlegel, koji je na kraju bio i heroj, jer je kasnije odbranio penal i time omogućio njegovom timu prolaz dalje, gde ih u četvrtfinalu čeka pobednik duela Filadelfija - Nju Ingland.

- Golmani koji su isključeni tokom penal serije mogu biti zamenjeni samo dostupnim igračima, koji su na terenu u momentu kada je meč zvanično završen pre penala. Golman Brajan Rou nije bio dostupan igrač u tom momentu - navedeno je iz MLS lige.

Pogledajte i sami kako je to izgledalo, a luđu penal seriju teško da ćete ikada videti:

Vrlo zanimljiv meć večeras (21.00) u Premijer ligi - sastaju se Vulverhempton, koji ima sjajan tim ali ne igra prema očekivanjima, i najprijatnije iznenađenje ove sezone Sautempton, koji već šest kola ne zna za poraz. Kvota na keca je 2,40, a na dvojku 3,20, dok je kvota na 3+ 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vulverhempton - Sautempton.

Video: Simović je za ovaj start dosudio penal za Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA