Đuskanje, neverovatna tehnika i leteći kolutovi: Kakav je šoumen bio legendarni Maradona

Svetska javnost ostala je u suzama posle vesti da nas je napustio legendarni argentinski fudbaler Maradona

  • 0
Dijego Armando Maradona Foto: Printscreen/Twitter/@nocontextfooty

Ceo svet ostao je nem posle vesti da je preminuo jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona (60).

Prema navodima argentinskih medija, on je prema prvima informacijama izgubio najvažniju bitku posle srčanog udara u svom domu u Tigreu dok se oporavljao od operativnog zahvata na mozgu pre dve nedelje.

Harizmatični Maradona vodio je život prepun skandala, ali jedno je sigurno, pečat koji je ostavio u svetu načinio je od njega ikonu koja je veća čak i od najvažnije sporedne stvari na ovoj planeti.

O tome govore reakcije svetske javnosti, koja je i dalje u šoku posle užasne vesti. Sjajni Argentinac bio je veliki šoumen, a u prilog tome ide i scena sa jednog od treninga dok je igrao za italijanski Napoli.

Maradona je tada demonstrirao koliko je svestran lik, pa je tokom treninga zabavljao saigrače plesom, letećim kolutovima, kao i besprekornom fudbalskom tehnikom.

Legendarni fudbaler, po mišljenju većine jedan od najboljih ikada, vodio je reprezentaciju Argentine do titule na Mundijalu 1986. godine u Meksiku, što je bio i vrhunac njegove velike karijere.

Nastupao je, između ostalih, za Boku Juniors, Napoli i Barselonu.

Video: Kakav doček za Maradonu! Zapaljeni stadion za kralja fudbala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA