≫ 

Božja ruka, ali i božja noga: Zidanova anegdota o Maradoni i prečki koja se ne zaboravlja

Fudbalski svet je danas ostao bez najvećeg ikada

  • 0

Kada su svojevremeno mediji upitali Zinedina Zidana, jednog od najboljih igrača u istoriji fudbala, ko je po njemu poseban “u struci” bez mnogo razmišljanja je apostrofirao danas tragično preminulog Dijega Armanda Maradonu.

Francuz je ispričao agendotu sa video snimkom, na kome je “El Pibe” demonstrirao neverovatan osećaj i preciznost dodajući se sa – prečkom, na treningu.

- Maradona je broj jedan. Postojala je video kaseta koju sam dobio, bio je to zaravo snimak sa treninga. Svi su već videli i znali za šta je sposoban na mečevima, ali stvari koje je radio na treninzima su bile još neverovatnije, bio je jedini koji je mogao da izvodi tako nešto sa loptom.

- Sećam se tog snimka, bio je na liniji peterca, uzeo loptu i počeo da se “dodaje” sa prečkom. Svako ko se bavi fudbalom zna da je sreća ukoliko jednom ili dva puta uspete da pogodite okvir gola, ali on je stajao i pogađao pet ili šest puta, kao da je to rutina. Imao je neverovatan osećaj i preciznost, urođeni dar – rekao je Zinedin Zidan.

Takođe, u “moru video zapisa postoji snimak sa treninga na kome Maradona sa jasnom namerom pet puta pogađa stative dok golman samo pogledom ispraća svaki udarac, da bi poslednju, šestu loptu lobom poslao lagano preko njega u mrežu.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA