Peleova najbolnija poruka za Maradonu: "Neuporediv si prijatelju, nisam ti rekao da te volim"

Malo ko se još sabrao posle tragične vesti

  • 2
Dijego Diego Maradona

Foto: Tanjug/AP

Brazilska fudbalska legenda Edson Arantes do Nascimento Pele žali zbog smrti velikog maga najvažnije sporedne stvari na svetu - Dijega Armanda Maradone.

Pele je posvetio Maradoni posebnu i veoma emotivnu poruku koju je napisao na svom zvaničnom Instagram profilu.

Dijego je preminuo u sredu 25. novembra od posledica srčanih komplikacija, samo dve nedelje nakon što je preživeo operaciju hematoma u glavi.

U trenutku smrti je imao samo 60 godina, zbog čega je ova vest šokirala i do temelja uzdrmala fudbalski svet.

- Danas je sedmi dan kako si nas napustio. Mnogi ljudi su voleli da porede nas i naše živote. Bio si genije koji je začarao svet. Mađioničar sa loptom u nogama. Prava legenda i iznad svega toga, za mene ćeš uvek biti veliki prijatelj, sa još većim srcem - počeo je Pele svoju poruku Maradoni.

Pele, koji u očima mnogih i dalje važi za najboljeg u istoriji fudbala na svoj način se razlikuje od Maradone za kog je kazao da je neuporediv.

- Danas, znam da bi svet bio bolji kada bismo mogli manje da poredimo jedan prema drugom i da možemo više da se divimo jedan drugom. Stoga, hoću da kažem da si neuporediv. Tvoja putanja je označena iskrenošću.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)

 

- I na svoj unikatan i poseban način si nas naučio da moramo naučiti da kažemo "volim te" mnogo više i češće. Tvoj prerani odlazak mi nije dopustio da ti to kažem, pa ću morati da napišem: volim te, Dijego - veli Pele.

Brazilac je deo druge, starije generacije fudbalera i tačno dvadeset godina je stariji od Maradone, zbog čega nije bilo mnogo prilika da vode žestoke bitke na zelenom tepihu.

- Moj veliki prijatelju, hvala ti na celom našem putovanju. Jednog dana, u raju, igraćemo zajedno u istom timu. I to će biti prvi put da ću podići pesnicu uvis u znak trijumfa na terenu, a da ne slavim gol. To će biti jer konačno mogu opet da te zagrlim - rekao je Pele.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • papilon

    3. decembar 2020 | 02:02

    Ovo su legende koji nikad ne umiru i maradona i pele su posebni na svoj nacin pogresili bi ako bi rekli ko je bolji jedna je istina najbolji su ikada tesko da neko moze da se priblizi njihovim majstorijama sa loptom daj boze da ih ima vise ali nece ovi danasni fudbaleri daleku su od ovih majstora

  • Milan

    3. decembar 2020 | 07:45

    Nisi mu rekao zato sto ga ne volis...toliko puta ste se raspravljali ko je najbolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA