≫ 

Stanković zabrinut posle Zlatibora: "Nismo zatvorili meč, teško je koncentrisati se posle Evrope"

"Nije bilo baš kako smo priželjkivali", kaže strateg srpskog šampiona

  • 7

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da je manjak koncentracije njegovih igrača uzrokovao neizvestan rezultat protiv Zlatibor Čajetine u 17. kolu Superlige Srbije.

Zvezda je kao gost u Užicu pobedila sa 1:0, golom Ričmonda Boaćija iz 18. minuta. Boaći je posle centaršuta Spiridonovića dobio loptu koja se odbila od Radovana Pankova i sa peterca je rešio akciju za pogodak.

Zvezda je nedavno protiv Hofenhajma remijem osigurala proleće u Evropi, nije primila gol na pet uzastopnih mečeva, ali je Stanković ipak izgledao zabrinuto.

- Teška je utakmica. Mnogo je teško posle Evrope skoncentrisati se. Falilo je mnogo, mnogo, mnogo koncentracije i na to sve kad dodate i umor i rotaciju, onda to ne izgleda kako smo priželjkivali. Dosta neiznuđenih grešaka. Dosta izgubljenih lopti koje nije trebalo izgubiti, daješ protivniku šansu da te iznenadi - rekao je Stanković posle meča za Arenu sport.

Sa ciljem da overi pobedu, on je umesto Spiridonovića u nastavku uveo Dijega Falćinelija u igru. Italijan je već u prvih sedam minuta imao tri dobre šanse, nastavio je da ih ređa do kraja meča, ali nije imao sreće da zatrese mrežu.

Crveno-beli jesu bili konkretniji i bolji, ali to nisu pokazivali i na semaforu.

- Imali smo par prilika gde treba da se zatvori utakmica, 1:0 tokom 90 minuta je otvoren rezultat, u svakom smislu, tako da teška utakmica i pobeda. Čestitam Zlatiboru, izašli su visoko, jedan na jedan tvrdo, jako i korektno. Nije uopšte bilo lako pobediti večeras - dodao je Stanković.

Njegov tim je pobedom u Užicu potvrdio i titulu jesenjeg prvaka države, a sa nova tri boda je opet otišao na devet bodova prednosti u odnosu na Partizan.

Video: Nema greške: Boaći sa pet metara za vođstvo Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car

    6. decembar 2020 | 18:59

    Niste mozda mec sa zlatiborcima ali sa sudijom jeste...

  • duci

    6. decembar 2020 | 19:10

    Stvarno ovi komentari Stankovica o umoru i koncentraciji pocinju me mnogo nervirati

  • Laki Lu

    6. decembar 2020 | 20:46

    Niste zatvorili, ja sam odmarao ovaj vikend

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA